dilluns, 20 de novembre del 2017

NO ESTIMEM AMB PARAULES SINÓ AMB OBRES

Amb aquestes paraules d’una de les cartes de Sant Joan, el Papa Francesc ens convida a reflexionar en la 1ª Jornada Mundial dels Pobres. Les utilitza ja que “expressen un imperatiu que cap cristià no pot ignorar”. El Papa ens fa una crida a reflexionar sobre allò que estem fent en aquestos moments pels més pobres, perquè pot ser que ens conformem en un assistencialisme, però no ens preocupem vertaderament per ells, d’ahí l’exigència “d’introduir-nos en una trobada amb els pobres i donar lloc a un compartir que es convertesca en un estil de vida”.

Ens recorda que la caritat és una extenció d’alló que en la Sagrada Escriptura hem viscut i celebrat. Per als deixebles, la pobresa era seguir Jesús pobre. És una actitud que impedeix considerar els diners, la carrera i el luxe com a objectiu de vida i condició per la felicitat. Entesa així, la pobresa és la mesura que permet valorar l’ús dels bens materials i viure els vincles de manera generosa. Però la pobresa a més, té rostres i realitats concretes: opressió, marginació, guerra, privació de llibertat,... El Papa Francesc, ens recorda que no podem romandre inactius ni resignats. Per això, la Jornada Mundial dels Pobres té per objectius: estimular els creients per a que reaccionen davant la cultura del malbaratament, independentment de la confessió religiosa, promocionant accions solidàries amb els més pobres com a signe de fraternitat.

Un exemple de persona que treballava amb els qui més ho necessitaven és la Beata Josepa Naval Girbés. Filla del poble i de la que celebrarem la seua festivitat la setmana passada. Ho ferem amb el tridu, la Celebració i la posterior processó. 

Hem acabat la setmana amb una Oració de Taizé a la Capella de la Casa de la Sra. Pepa. Ha estat una bona forma de tancar-la, pregant units. 



Pel que fa als esdeveniments programats per a aquesta setmana:
  • Dimarts 21, a les 16:30h en la Parròquia de Sant Pius X, recés de Vida Creixent i Acció Catòlica. És molt recomanable l’assistència.
  • Diumenge 26 celebrarem la festivitat de Crist Rei. Per a la seua preparació, es farà Exposició del Santíssim el dijous 23 de 9:30 a 13h.
  • El proper dissabte 25 de novembre en la missa de les 18h serà la Celebració de la Paraula per als xiquets i xiquetes de 3r de Catequesi.
  • Dissabte repartírem a tots els xiquets del MJStJ la circular de l’activitat de Guitarretes que deuran portar emplenada dissabte 25 a les 16h per apuntar-se. No s’ho podeu perdre!


Siguem exemple i seguim l’exemple de Jesús, tenint per centre l’amor per tots els nostres germans, sobretot pels més necessitats. Que les paraules del Papa Francesc en aquesta Jornada Mundial dels Pobres es convertisquen a partir d’ara, en el nostre estil de vida! Fem per tots ells una pregària especial.