dilluns, 3 d’abril del 2017

Jesús és aigua, és llum, és la VIDA.

Després d’aquest període que hem passat al desert, arribem a l’últim diumenge de Quaresma, amb el relat de la resurrecció de Llàtzer a l’Evangeli. Jesús se’ns ha mostrat com aigua que apaga la set amb el relat de la samaritana i com a llum que il·lumina a tot el qui creu en Ell, com a la història del cec de naixement; hui es mostra davant nostre ja definitivament com la vida vertadera. Creure en Jesús és posseir la vida eterna i la resurrecció de Llàtzer és un signe de la victòria de Jesús sobre la mort. La mort no és més poderosa que Crist, encara que el mateix Crist ha de ser víctima de la mort, però així, morint i sotmetent-se a la mort, obté la victòria i el domini sobre la mort.
La resurrecció de Llàtzer ens provoca a nosaltres la mateixa pregunta que Jesús formula a Marta: “Tu creus això?” La resposta de Marta és una vertadera professió de fe: “Sí, Senyor, jo crec que tu eres el Messies”. Ara acaba el camí quaresmal, temps en què hem anat enfortint la nostra fe però encara ens queda l’última recta final abans d’endinsar-nos en la Setmana Santa, atent a les següents cites que es presenten aquesta setmana perquè no és tard per dedicar-li un temps a la nostra preparació per a la Pasqua:

De dilluns a dissabte, de matí, tenim les Laudes i de vesprada, abans de la Missa, Via Crucis i Septenari de Dolors.

El proper dimarts a les 20h. tenim a la Basílica la darrera de les tres xerrades Quaresmals sobre l’Eucaristia impartida pel nostre rector, D. Jesús Corbí.

 

També, el dimecres 5 d’abril a les 20.30, a l’Aula Magna (al Patronat) tindrà lloc una conferència sobre el Sant Sudari d’Oviedo, a càrrec de D. Juan Trull Ahuir.

El divendres 7 de vesprada a la Basílica tindrem un “Temps de pregària i penitència” i, a continuació de la missa, el concert d’orgue de la Família Marista el proper a les 20.15h. a càrrec del Germà Marista Julio Longares. A més, eixe mateix divendres tindrem la darrera de les oracions estacionals, aquesta vegada a la parròquia de Sant Pius X, a les 22h. com sempre.
Per als xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil, que com cada Pasqua tornen a anar de campament a Navalón, recordar que eixe mateix divendres de 19 a 20.30 tindran les inscripcions per al campament a l’Aula Magna (al Patronat), en aquest link podeu descarregar la circular. Recordar-los també que aquest dissabte, per motiu de ser la vespra del diumenge de Rams no hi haurà missa de xiquets i l’activitat acabarà a les 19h. al Patronat mateix.

Per últim, i no per això menys important, cal destacar que aquest diumenge 9 d’abril donarem pas a l’inici de la Setmana Santa amb la celebració del Diumenge de Rams, que començarà a les 11.30h. amb la lectura de l’Evangeli a la Capella i anirem en processó amb els rams i els grans cartells fins la Basílica per donar lloc a la celebració. Aquesta mateixa vesprada tindrà lloc la processó de la comfraria de la nostra parròquia, Nostre Pare Jesús Natazré, així com el tradicional encontre amb la Confraria de Al peu de la Creu i la mateixa al Teular.

Finalment recordar que hem de tenir present que el temps de Quaresma és temps d’almoina, un bon moment per col·laborar amb la campanya d’ajuda que ha iniciat Càritas per ingressar diners al seu compte d’emergències i ajudar els nostres germans de Perú que es troben en una greu situació després de les inundacions que han tingut lloc al país. També és un bon moment per fer un donatiu a la teua parròquia, tal i com ja hem escoltat a missa a través del portal d’internet www.donoamiiglesia.com o bé directament a les oficines parroquials. Prompte rebreu una newsletter amb més informació.

Anem disposant el nostre esperit per iniciar ben vivament la celebració de la Setmana Santa. Després del Pregó, que ja ens ha motivat, ara toca preparar les palmes per al Diumenge de Rams, però sobretot anar obrint les portes del nostre cor per rebre Jesús i poder celebrar la seua Pasqua. La propera setmana rebreu una newsletter especial amb els horaris de celebracions de Setmana Santa. Vos deixem amb una entranyable imatge del recés de joves que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana a Navalón, on els joves i monitors de la nostra parròquia també s’han estat preparat per aquest temps tant important per als cristians.