dimarts, 25 d’abril del 2017

CELEBREM i VIVIM LA PASQUA!

Crist, el nostre Anyell Pasqual, ha estat immolat, Al·leluia!
Celebrem la Pasqua vivint amb sinceritat i veritat, Al·leluia, Al·leluia, Al·leluia!


En la Pasqua, la força de la resurrecció de Crist arriba a cada persona, especialment a aquelles que pateixen, i a totes les situacions més necessitades de confiança i esperança. Crist ha vençut el mal de forma definitiva, però ens correspon a nosaltres acollir aquesta victòria en la nostra vida i en les nostres realitats concretes de la història i de la societat

Que el Misteri Pasqual actue profundament en nosaltres per tal que l’odi deixe pas a l’amor, la mentida a la veritat, la venjança al perdó i la tristesa a l’alegria.


El passat dissabte 22 d’abril celebràrem la festa popular de Sant Vicent Ferrer. Com cada any, a les 19h, va eixir en romeria des de la Basílica fins a l’antic Convent de Dominics on es va celebrar l’Eucaristia i es representà un miracle del Sant. Seguidament es va traslladar la imatge de Sant Vicent fins la Basílica.

El diumenge, Huitava de Pasqua, vespra de Sant Vicent, és costum en les terres valencianes portar festivament i solemnement la Comunió als malalts i impedits. Després de celebrar la missa a les 8h del matí, te lloc el combregar que enguany ha seguit el següent itinerari: Eixida de la Basílica per la Plaça, i pels carrers València, Cervantes, Lluis Vives a l’esquerra, Mercat, Acadèmic Segura, Sant Josep de Calassanç, Nou del Convent a la dreta fins la Residència d’Ancians Sant Vicent Ferrer. Continua pel carrer Fusters i Muntanya a la Plaça i Basílica.

Pel que fa a la propera setmana, seguint amb el programa de Quaresma i Pasqua per a totes les Parròquies d’Algemesí, tindrem els següents actes:

Dijous dia 27, a les 20:15h, a la Basílica, una hora d’Adoració al Santíssim, enfocada principalment per a grups de Litúrgia i de Matrimonis.
                 
Divendres dia 28, a les 18h, a la Basílica, Adoració Eucarística per a les Confraries de Setmana Santa, Mare de Déu, Sant Vicent, Santa Teresa, etc... i per a l’Adoració Nocturna principalment. Aquestes adoracions no estan tancades, poden participar totes les persones interessades.



El proper 25 d’abril, el nostre Arquebisbe compleix 25 anys de la seua Ordenació Episcopal. Aprofitem per unir-nos a l’Acció de Gràcies i el felicitem alhora que demanem oracions per ell. Amb aquest motiu, el proper dissabte 29, en la Catedral tindrà lloc una missa d’Acció de Gràcies a les 11h del matí.


El proper cap de setmana celebrarem la Festa de la Coronació de la Mare de Déu de la Salut,  el dissabte 29, a les 11h començarà a la Basílica, la presentació dels xiquets i xiquetes a la Mare de Déu, i els dies anteriors, a partir del dijous 27, tindrà lloc el Tridu preparatori i Visita a la Mare de Déu de la Salut a les 19h. El mateix dissabte a les 19:30h serà la Missa solemne a la Basílica, i el diumenge 30 a les 19h en la Parròquia de la Mare de Déu del Pilar, a continuació processó pels carrers del Carrascalet
Es repartirà la cera en la porta de l’Aire de Sant Jaume el dissabte de 10h a 13h i de vesprada de 17h a 19:30h.




El proper dilluns, 1 de maig, festa de St. Josep Treball i dia festiu, des del Moviment Juvenil se’ns proposa una jornada d’adequació i camp de treball a Navalón. La intenció és poder millorar algunes coses que pel pas de les inclemències meteorològiques i del temps s’han anat fent malbé. Està obert per a totes les persones que tinguen ganes de passar un bon dia ajudant a construir el Regne de Déu, tal i com resa la placa commemorativa del 25 aniversari de l’Alberg. Per tal de poder controlar l’assistència s’ha obert un qüestionari que cal emplenar.  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfguwZRT4n4Q_jI-U_RloAvkqDRyFhP1LM2DTxLDTC6m22cxw/viewform?c=0&w=1


Alegrem-nos i celebrem la Pasqua, vivint amb sinceritat i veritat! Al·leluia!