dimarts, 11 d’abril del 2017

“Aquest és el meu cos entregat per vosaltres. Feu açò, que és el meu memorial” (1 Co 11, 24)

Amb el Diumenge de Rams obrirem la setmana més important per a tot cristià: Setmana Santa. La Pasqua és la mare de totes les festes, ja que celebrem la Mort, Sepultura i Resurrecció del Senyor. Per això, estem tots convidats a participar en les celebracions principals dels misteris de la nostra Salvació.


Començarem els actes del Tríduum amb la preparació prèvia requerida per tot cristià: el Sagrament de la Reconciliació. El Dimecres Sant (12 d’abril), a les 19.30 h. tindrà lloc la Celebració Comunitària de Penitència. En acabar, es farà la recepció i entrega dels Sants Olis per a totes les parròquies i la unció prebaptismal per als xiquets i xiquetes que seran batejats a la Vigília Pasqual.

Dijous Sant (13 d’abril), dia de l’amor fratern i de la institució de l’Eucaristia, es realitzarà a les 18.30 h. la primera de les celebracions d’aquest Tríduum: la solemne missa “In Coena Domini” amb llavatori de peus. La nit de dijous, serà la visita als Monuments de totes les Parròquies del poble. D’aquesta manera, a les 22.00 h., des de la Porta de l’Aire eixirem per fer la visita i oracions itinerants per adorar l’Eucaristia i reviure la nit de la Passió del Senyor. En acabar, donarem pas a l’Hora Santa. Aquest any també reprenem la nit d’Adoració i Vetla davant del Monument fins les 2 de la matinada, per tal d’acompanyar el Senyor en la nit de “l’agonia en Getsemaní” i sentir-nos acompanyats per Ell en les nostres nits d’angoixa.


El Divendres Sant (14 d’abril), dia de la mort del Senyor. Començarem el dia amb el Sant Rosari a les 7.00 h. des de la Basílica fins a l’ermita del Calvari. De tornada, Via Crucis i Sermó de les Set Paraules en arribar a l’església. A les 10.30h. serà l’Ofici de Tenebres, en el qual participarà el Cor Gregorià. L’Hora Nona, té lloc a les 14.00 h., moment en què es realitza la reserva de l’Eucaristia per a donar pas a la contemplació de la Creu. La Solemne Celebració de la Passió i l’adoració de de la Creu, serà a les 17.00 h. i contarà amb la participació de la Schola Cantorum. En acabar aquesta, a les 20.00 h. es donarà pas a la Processó del Sant Soterrar en què participaran totes les confraries d’Algemesí. Mitja hora després de la finalització d’aquesta, realitzarem la Processó de les Torxes, en la que acompanyarem al Crist fins al Calvari, tot concloent-se el Via Crucis iniciat al matí i començant el gran silenci de Dissabte Sant.


Dissabte Sant (15 d’abril), dia del gran silenci i dejuni en espera de la Resurrecció del Senyor. A les 10.30 h. es realitzarà l’Ofici de lectures i Unció de l’Altar amb els olis perfumats. Durant el dia no hi haurà cap celebració de l’Eucaristia. A la nit, a les 23.00 h. tindrà lloc la Vigília Pasqual amb el lucernari, proclamació de la Paraula i l’Al·leluia Pasqual. Aquest any tres dels nostres xiquets s’acostaran per primera vegada a participar de l’Eucaristia en el dia de la seua Primera Comunió. En acabar la Vigília, es realitzarà al Patronat un sopar pasqual en el que menjarem corder per a significar allò que hem celebrat a l’Eucaristia. Aquells qui vulguen vindre, poden comprar a les oficines de la parròquia un tiquet que té un cost de 6€ i que es podrà adquirir fins Dimecres Sant.

En el següent enllaç vos podeu descarregar el fullet informatiu en format PDF per estar al corrent de tots els actes i celebracions en la nostra Setmana més important. Cliqueu ací.


Destacar també que el passat divendres tancàrem les inscripcions del campament de Pasqua amb un total de 62 xiquets i xiquetes. Per a tots aquells que s’hagen apuntat, recordar que cal agafar l’esmorzar i el dinar del primer dia. Per altra part, els joves de la catequesi de Confirmació eixiran el Diumenge de Resurrecció a les 20h cap a Taizé junt als seus catequistes, per tal de viure la Pasqua amb aquesta comunitat cristiana ecumènica de l’est de França. 

Per últim, vos recordem que està oberta la campanya “Dono a mi Iglesia”. Podeu entrar a la web parroquial per saber tots els detalls i participar. També clicant ací.


Tot cristià ha de saber que sense Pasqua i sense resurrecció la nostra fe és vana, com diu St. Pau. No fem tard a aquesta Revelació tal i com féu el centurió i Josep d’Arimatea! Participem activament de totes les celebracions per viure una Pasqua intensa, no deixem sol Jesús, no ens dormim com feren els seus apòstols durant els seus últims moments a Getsemaní.



Oh Creu de Crist, ensenya’ns que l’alba del sol és més forta que l’obscuritat de la nit
(Papa Francesc)

Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics.
Jn 15, 13