dilluns, 6 de febrer del 2017

I TU, ET COMPROMETS??

Benvolguda Comunitat!

Encetem una nova setmana del temps ordinari, una setmana que ve marcada per la Campanya de Mans Unides, encara que aquesta campanya dura tot l’any, ara, als primers dies de febrer té els moments més intensos.

Aquest cap de setmana ha estat marcat per l’Encontre de Moviments d’Infància i Joventut d’Algemesí. El passat dissabte al voltant d’uns 300 joves i xiquets participaren d’un dia de fraternitat, organitzat pels moviments d’infància i joventut cristians d’Algemesí. Aquest any en la IX edició del Emija els xiquets i joves es trobaren a la Plaça Major, on després de donar la benvinguda a tots els Moviments s’iniciaren unes activitats per als xiquets, que estaven distribuïts per edats. Al voltant de les 14h es congregaren al Col·legi dels PP. Escolapis on compartiren el dinar i gaudiren d’activitats, danses i jocs. 
A les 17h i per tancar la Trobada, es reuniren tots a la Parròquia de Sant Pius X, per celebrar l’Eucaristia i donar gràcies per aquesta trobada i com no, posant els ulls en el proper any, que serà una data important per a tots els Moviments, es compliran 10 anys d’aquesta bonica jornada que apropa a tots els xiquets i joves, que encara que pertanyen a distints moviments, comparteixen una mateixa creença en Jesús, el seu gran amic. Podeu veure les imatges i videos del dia en la pàgina de Facebook @emija.jotuell


Els catequistes de Confirmació es troben de ple en la preparació de la Convivència de joves que tindrà lloc els propers dies 18 i 19 de febrer a Navalón. És per això que el passat divendres tingueren una reunió de pares i mares en el que pogueren mostrar les inquietuds que els catequistes troben en els seus fills al mateix temps que buscar un camí junts per facilitar l’educació en la fe dels joves confirmands. Podeu descarregar ací la circular



També el passat divendres, i obrint els actes de Mans Unides, tingué lloc el festival al Teatre Municipal que busca recaptar fons per al projecte anual. Aquest any, el projecte que les parròquies d’Algemesí assumeixen va a Madagascar, a una població anomenada Befeta, i consisteix en la construcció de 4 aules de secundària i una biblioteca. Les famílies de Befeta col·laboraran amb la mà d’obra, i amb l’equipament del mobiliari, mentre que Mans Unides col·laborarà en la construcció de l’edifici de 350m2 i també amb la construcció d’un pou i una cisterna, que puguen donar servei a la construcció del col·legi. L’import total de l’obra és de 47.263€.
Dins dels actes de la setmana de la campanya contra la fam, el proper divendres 10 de febrer es celebra el dia del dejuni voluntari,  amb aquest motiu tindrem, a les 20h una pregària a la Capella de la Comunió de la Basílica. Que aquesta campanya ens faça conscients de les necessitats del proïsme, tinguem ben present el lema d'enguany de la Campanya: El món no necessita més menjar, necessita gent més compromesa.





El proper cap de setmana, concretament els dies 11 i 12 de febrer tindrà lloc el Recés dels equips ENS, grups de matrimonis de la Mare de Déu. Aquest recés tindrà lloc a la Barraca d’Aigües Vives. Preguem pels fruits d’aquestes jornades de recés.



No oblidem el planer missatge que hem escoltat aquest diumenge a l’Evangeli, hem de ser sal i llum. Sal que sale i llum que il·lumine!