dilluns, 13 de febrer del 2017

MÉS ENLLÀ DELS MANAMENTS

El conegut com "Sermó de la Muntanya" de St. Mateu, tal com llegírem ahir mateix, ens parla molt més que d’un Jesús pedagògic que guiava i il·luminava el poble cap a la plenitud de les seues paraules. Les de Jesús són constantment repetides i, a sovint, predicades per arreu, però cal fer un pas més: cal viure’ls de debò als nostres temps, cal anar més enllà dels Manaments i el seu compliment. Al 2017 per tots és sabut que no s’ha de matar ni robar, però si no ho apliquem a la nostra realitat, l’essència d’aquestes predicacions queden fora de tot sentit: anar més enllà de la base, adaptar el nostre dia a dia a l’Evangeli i fer el missatge de Jesús molt més complet, exigent i proper, tot reflectint-lo en cada acte, viure’l plenament i sense “mitges tintes”. La força de l’Evangeli ha de néixer del inconformisme, la provocació i la dificultat de dur-lo a terme en una societat com la nostra, una tasca autèntica per a valents.

Les nostres obres han de parlar per nosaltres, del què fem i del què som. Però certament, si les obres no van acompanyades d’una vertadera caritat, queden buides de tot sentit. És per això que no és prou conformar-nos en els clàssics preceptes de no matar o no robar, cal que anem molt més enllà. Com diu St. Joan de la Creu, “al final serem examinats de l’amor”.

De ben segur, açò és molt més fàcil si ho vivim en comunitat. Així és que si vols fer-ho de debò, agafa la teua agenda i anota els avisos més importants d’aquesta setmana:

Campanya contra la fam de Mans Unides: donar sense esperar rebre res a canvi és molt més que una virtut, és una forma de vida. Pensar en tots aquells que no tenen res als nostres dies és un repte, una provocació i una oportunitat d’apropar-nos al vertader Jesús. La col·lecta de diumenge anirà destinada a tots ells i al projecte en què el nostre poble va a col·laborar a Madagascar. Fer d’aquest un món millor comença per tu, fes-ho possible!



Confirmació per a majors de 20 anys: com cada any, durant el temps de Quaresma tindrem una catequesi intensiva per  aquelles persones que no es confirmaren al seu moment i ara ho desitgen fer. Es pot trobar més informació a les oficines de les Parròquies abans de l’1 de març.

Convivències dels joves de la Parròquia: en breus comença el temps de Quaresma, un bon moment per preparar-nos per als dies més importants del nostre calendari com a cristians: la Setmana Santa. És per això, i amb aquesta finalitat, què els joves de la catequesi de Confirmació, estaran de convivència el proper cap de setmana 17 i 18 de febrer a Navalón: un moment important de pregària i compartir fora de les comoditats del dia a dia.
Tanmateix, els dies 25 i 26 d’aquest mateix mes, els xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil (postcomunió), duran a terme el seu campament de Quaresma al mateix Navalón. Una oportunitat única de conviure i passar-ho bé en un paratge únic i una història que ens convida a un temps especial: el Príncep Encarnal necessita de la nostra ajuda per trobar la Vella Quaresma. Si coneixes a algun jove, fes-li-ho saber i anima’l, ho passarem d’allò més bé. Les inscripcions seran el proper divendres 17 de febrer a l’Aula Magna del Patronat de 19 a 20:30h i la inscripció que conté el transport, el menjar, les activitats i l’estada ambdós dies serà de 40€. Anima a viure una experiència única!

També, aprofitem aquest espai per a comunicar que el passat cap de setmana va tindre lloc el recés de l’ENS (Equips matrimonials de Nostra Senyora). Una ocasió ben especial per escoltar al nostre Senyor en la pau i la tranquil·litat d’aquestes experiències. T’animem a que t’informes i formes part!



Sense més, vos desitgem que passeu una molt bona setmana fent Parròquia, fent Comunitat.


“Sigues entre els homes un signe d’alegria” (Fr. Roger de Taizé)