dilluns, 3 de novembre del 2014

NOVEMBRE, EL MES DE LES ÀNIMES



Acabem Octubre amb molts esdeveniments, com el Recés en Sant Jaume d’Acció Catòlica i Vida Creixent el passat dimarts, o la Xarrada de Comerç Just el dimecres. 

Amb motiu del 8é aniversari de la mort de Diego Ramon, es va oferir la Missa vespertina el passat dijous pel seu descans etern, i a continuació es va oferir el Concert “In memoriam” a càrrec de l’Orquestra Ensems, de l’Schola Cantorum.



El dissabte es celebrà el dia de Tots Sants, i amb eixe motiu es va obrir el cementeri a les 17 hores, es va fer el res de dues parts del rosari i les Vespres solemnes, seguits per la Missa i la celebració dels Fidels Difunts del dia següent amb el res dels responsos. 


Comencem el Mes de les Ànimes, i recordem que es pot encarregar, a l’oficina, intencions per als exercicis diaris del mes. Com a Mes de les Ànimes, les misses que celebrem en memòria dels difunts ens recorden l’estreta relació entre la Mort i Resurrecció del Senyor, la unió entre el cel i la terra.

La mort és una separació de les persones que estimem però hem de viure-ho amb esperança, ja que si Crist ha ressuscitat, qui mor amb Crist, també ressuscitarà. La comunió dels Sants ens fa viure la relació entre els que vivim a la terra i els que viuen al cel.

Per això aquest diumenge hem commemorat el dia dels fidels difunts que en vida han caminat sempre cap al Pare. Es va celebrar la Missa pro-populo en gregorià per tots els fidels difunts, precedida de dues parts del Sant Rosari i seguida de responsos, i també els preveres visitaren el cementeri i pregaren pels difunts.




Recordem que aquest dilluns, es celebrarà la festa de Sant Martí de Porres, patró de les “agranadores” i equips de neteja parroquials, amb la missa de les 19’30h.

També recordem la festivitat litúrgica de la nostra Beata Pepa Naval, que començarà el dijous 6, amb la celebració solemne de la missa en la Capella de les Mongetes de la Providència, i a la basílica tindrem el primer dia de Tríduum a la Beata, a les 19h, que tindrà lloc fins dissabte. Diumenge 9, serà la festa externa amb la Santa Missa a les 17h seguida de la processó que presidirà el Sr. Arquebisbe.



El mateix dia 6, dia de la Sra. Pepa, a les 20’30h el Cor de la Generalitat Valenciana oferirà un Concert a la Basílica.

Divendres 7, a les 17h tindrem l’encontre de Pastoral dels Majors a l’Aula Magna del Patronat. 

Per últim, recordem que el pròxim dissabte 8, el Moviment Juvenil tornarem a obrir les portes del Patro i tornem a gaudir de les activitats a les 16h i de la celebració de les 18h.