dimarts, 15 d’abril del 2014

La gran setmana dels cristians.



Tornem una setmana més amb la informació parroquial.
Després d’obrir el diumenge amb la processó de Diumenge de Rams comença la gran setmana dels cristians: la Setmana Santa.
En aquesta setmana que encetem, destaquem...

Durant aquesta setmana anem a reviure i celebrar la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor, com esdeveniments que hui, en el present, volen aportar-nos la Salvació.
El Dimecres Sant tindrem, a les 19:30, la Celebració comunitària de la penitència, amb el sagrament de la reconciliació. Una vegada acabada es realitzarà l’entrega dels Sants Olis: el Crisma, l’Oli de Catecúmens i l’Oli dels Malalts.
Pel que respecta al Dijous Sant, a les 18:30 es realitzarà la Solemne Missa “in Coena Domini”. Més tard, a les 22:00 eixirà de la Porta de l’Aire la visita i oració itinerant pels Monuments, que estaran instal·lats en les diferents parròquies.
El Divendres Sant, a les 07:00 es realitzarà el Sant Rosari de la Basílica a l’ermita del Calvari, de tornada començarà el Via Crucis, i en arribar a la Basílica tindrà lloc el Sermó de les “Set Paraules”. A les 10:30 es celebrarà l’Ofici de Tenebres i a les 14:00  tindrà lloc l’hora nona i la reserva de l’Eucaristia. A la vesprada, a les 17:00 assistirem a la celebració de la Passió del Senyor, amb l’adoració de la Creu i, en acabar, a les 20:00 s’iniciarà des de la plaça la Solemne Processó del Sant Soterrar. Finalment, després d’acabar la Processó es farà el trasllat del Santíssim Crist de l’Agonia fins a l'ermita del Calvari, concloent el Via Crucis iniciat al matí.
El Dissabte Sant a les 10:30 tindrem Laudes i Ofici de lectures, amb unció de l'altar. I a la nit, a les 23:00 la missa més important per a tots els cristians: la Solemne Vigília Pasqual, en acabar l’Eucaristia hi haurà Sopar Pasqual al Patronat. Tots aquells interessats en assistir podreu adquirir els tiquets a l’oficina al preu de 3€ durant aquesta setmana.

Finalment, el Diumenge de Pasqua tindrà lloc, a les 12:00 la Missa de Pasqua i a la vesprada, a les 18:30 Vespres.

Que passeu tots una bona Setmana Santa i una feliç Pasqua de Resurrecció. Esperem veure’ns tots junts en els diferents actes!