dilluns, 29 d’octubre del 2018

TOTS SANTS I FIDELS DIFUNTS


Ahir acabàvem la setmana amb dues festes ben importants: la dedicació de la Basílica, un dia de reconeixement i d’acció de gràcies, i la memòria dels Màrtirs del nostre poble, un dia per tenir-los més presents com a guia i referent en les nostres vides. No obstant, estem també en vespres d’iniciar el mes central de la tardor, que comença amb les celebracions de Tots Sants i els Fidels difunts. Dos dies que costum popular quasi entremescla, i on de vegades, no queden clars del tot els límits o alcanços de cadascun. Mentre que Tots Sants és una festa per honorar els molts sants que no figuren als altars per no ser coneguts, el dia de Fidels Difunts preguem per tots els difunts que estan en el camí i que necessiten de les nostres oracions. 


Aquesta setmana se’ns presenta amb diferents esdeveniments parroquials a tenir en compte:
En primer lloc, el proper dimarts 30 a les 20.15 h, a la Basílica, tindrà lloc el concert “Diego Ramon In Memoriamen el 12 aniversari de la seua mort, a càrrec de la Colla d’Algemesí (dolçaines i percussió) i dirigida per Antonio de la Asunción.

El dijous 1 dia de Tots Sants tindrem a les 17.30 l’obertura del cementeri primitiu tot seguit de dues parts del Sant Rosari per tots els difunts. A les 18.30 seran les Vespres Solemnes i a continuació, la missa Pro Populo a les 19h. Aquest dia, per ser festiu, se suspèn la sessió de formació d’adults.

L’endemà dia dels Fidels Difunts a les 8h tindrem, a la residència Sant Vicent Ferrer, missa per les ànimes de tots els difunts. De vesprada, a les 19h, el Sant Rosari en el mes de les ànimes per tots els fidels difunts i mitja hora després la missa Pro Populo exequial solemne, en gregorià, per tots els fidels difunts també.

El dissabte 3 és també la festivitat de sant Martí de Porres, patró dels equips parroquials de neteja. La Missa Vespertina s’oferirà al sant per tots els equips i les seues famílies, encara que per ser dissabte el tradicional soparet es trasllada a la setmana següent.
Per acabar, el fred que arriba ens recorda un poc a l’entranyable cap d’any que passàrem fa quatre hiverns en el que acollíem a la Parròquia a centenars de joves cristians d’arreu del món. És per això que volem convidar-vos a totes i tots a celebrar-ho i pregar per tots ells en una oració a l’estil de Taizé el proper diumenge 4 de novembre a les 20h. a la Basílica.


Que passeu tots una bona setmana i un bon inici de mes, i que cadascú de nosaltres siga capaç d’escoltar la pregunta que Jesús ens fa igual que al cec Bertimeu: “què puc fer per tu?”