dimarts, 29 de maig de 2018

LA FESTIVITAT DEL CORPUS CHRISTI: UN TEMPS PER AL SENYOR


El proper diumenge, 3 de juny, celebrarem la tradicional Solemnitat del Santíssim Cos i la Santíssima Sang de Crist, el conegut com dia del Corups Christi (instituïda ja al segle XIII pel papa Urbà IV). És la darrera festa gran després de completar el temps de Pasqua (culminat a Pentecostès), mentre esperem el temps ordinari i l’estiu, que toca a la porta ara que apunta juny.
Des de fa ja alguns anys, i tot seguint les indicacions del papa Francesc, les parròquies d’Algemesí ens sumem a les 24 hores per al Senyor tot al voltant de la Solemnitat del Corpus Christi. En aquest sentit, la jornada es durà a terme entre el divendres 1 de juny a les 22h, amb una vigília de pregària a l’estil de Taizé, i acabarà el dissabte 2 de juny a les 18h amb les Vespres i la reserva del Santíssim. A més a més, el dissabte 2, a les 9h, no hi haurà missa a Sant Jaume, sinó que es cantaran Laudes. Tot aquest temps es durà a terme a la Capella de la Troballa.  
Des d’ací vos convidem a participar activament en aquestes 24 hores de pregària, dedicant un temps davant del Senyor, tot preparant-nos per a celebrar la festa del Corups amb esperit de fe i d’encontre profund amb Déu.

Però no tot acaba ací, així és que agafa l’agenda i pren bona nota de tot el que tenim preparat per a tu aquesta setmana:
  •  Preparatius per al Corpus Christi: el dimecres, dia 30 de maig, a les 20:15 queden convocats els pares dels xiquets i xiquetes que aquest any han pres la Primera Comunió  per encarregar-se de dur les andes del Santíssim (les representacions dels distints moviments parroquials s’encarregaran de dur el palis). A més a més, recordem que la gent amb possibilitat de fer verd per adornar els carrers, han de dur-lo al llarg de la setmana a la Porta de l’Aire, on també se’ns convoca el proper dissabte a les 16h per tallar-lo, proveïts de tisores.
  • Festivitat de la Visitació de la Mare de Déu: el dijous 31 de maig, i a les 19:30h tindrem Eucaristia oferta pels membres dels grups de Vida Creixent difunts, que posen punt i final a aquest curs. En acabar hi haurà el trasllat de la Mare de Déu de la Salut al seu lloc habitual a la Capella de la Comunió.  
  • Novena de Sant Onofre: el divendres 1 de juny, i a les 19h, comença la Novena de St. Onofre a la seua ermita (adjacent al cementeri vell), per continuar amb la missa a les 19:30h i el trasllat, en romeria, de la imatge a la parròquia de Sant Pius X on seguirà la novena cada dia a les 19h (exceptuant el diumenge, dia del Corpus, que no hi haurà novena).  
  • Matrícula per als joves de Confirmació: aquesta setmana s’obri el període per a la matrícula dels joves de la catequesi de Confirmació per al proper curs a totes les parròquies del nostre poble. Fet i fet, a la nostra parròquia, les inscripcions seran el dimarts 29 de maig i el dimecres 30, de 19 a 21h a l’Aula Magna del Patronat. Vos adjuntem també el cartell anunciador.


A més a més, vos anunciem que els monitors del Moviment Juvenil ja s'han posat mans a l'obra en la preparació del Campament d'Estiu a Navalón! En aquest sentit hi haurà dos torns: el primer, per a joves de 5é de primària a 1r de batxillerat, del 13 al 23 de juliol. El segon, per a xiquets i xiquetes de 1r a 4t de primària, del 26 al 31 del mateix mes. Les inscripcions s'han de fer primerament per la nostra pàgina web www.parroquiasantjaume.com, on també trobareu tota la informació al respecte, i assistint personalment al Patronat els dies 20 i 22 de juny de 19 a 20:30h. Una bona oportunitat per passar un estiu amb la millor companyia... vos animem a que passeu la veu als més joves!


Sense més, vos desitgem una bona setmana i una fructífera preparació per a la Festivitat del Corpus Christi, a la que vos animem a participar activament.Cap comentari: