dilluns, 23 d’abril de 2018

ANIVERSARI DE LA CORONACIÓ DE LA NOSTRA PATRONA


De ple en el temps Pasqual, tenim una celebració molt important en el nostre poble, l’Aniversari de la Coronació Canònica de la nostra Patrona. És molt important per moltes raons: per demostrar-li amor i gratitud, perquè ella ens va dur a Jesús i a ella ens la va donar el seu Fill.

Aquesta donació a Algemesí es va visualitzar amb una imatge morena trobada a l’interior d’un tronc mig buit d’una morera amb l’advocació de la Salut. Algemesí sempre tingué de la imatge trobada, l’íntim convenciment que era la pròpia Mare rebuda en el Calvari. Per això, l’ànsia de declarar-la Patrona, cosa que en 1816 va fer l’Ajuntament, abans que l’Església. Però el poble no es conformava i lluità per aconseguir també aquest nomenament per la superioritat religiosa.

A primeries de l’Any 1925 es va rebre de Roma el nomenament de la Mare de Déu de la Salut com a Patrona i posteriorment, el 25 d’abril es realitzà la seua Coronació Pontifícia.

Enguany, els actes de la Coronació de la Mare de Déu seran:
  • Previ a la Festa de la Coronació, és celebrarà el Tridu preparatori. Serà els dies 25, 26 i 27 abans de la Missa vespertina.
  • El dia 28 a les 11h, es realitzarà la presentació dels xiquets a la Mare de Déu.
  • Eixa mateixa vesprada, la imatge visitarà la parròquia de Sant Josep Obrer on a les 18h s’oficiarà la Missa a la qual, estan especialment  convocats els xiquets i xiquetes de les catequesis del poble.
  • En acabar, serà traslladada la imatge en privat a la Parròquia per a la Missa Major a les 19:30h.


El pròxim diumenge 29 d’abril, comencen a la Basílica a les 12h les Primeres Comunions. És per això que els xiquets i xiquetes tenen els següents actes junt als seus pares i mares: 
  • Dimarts 24 a les 20:15h reunió de pares i mares a la Basílica. No pot faltar ningú, ja que es donaran les instruccions ben completes sobre la celebració. 
  • Dimecres 25 a les 20:15h, confessions del xiquets i pares.

Pel que fa als xiquets i joves de Moviment Juvenil, informar-vos que dissabte la celebració de les 18h no serà a la Parròquia sinó que anirem a Sant Josep Obrer. És per això que els pares i mares, haureu de recollir als xiquets allí a les 19h.

Recordant els esdeveniments de la setmana passada, va tindre lloc l’entrega del Pare Nostre als joves de 3r de confirmació. Un pas més que els apropa al dia en que rebran el sagrament de la confirmació. Preguem per ells i pel pas tan important que en breus donaran com a cristians:


Bona setmana a totes i tots, esperem acompanyem tots i totes a la Mare de Déu en la seua Festivitat de la Coronació!