diumenge, 18 de febrer del 2018

ÉS EL TEMPS PROPICI


Amb aquest títol, més bé propi de la festivitat de la Mare de Déu encetem les notícies d’aquesta setmana i no, no ens hem equivocat; i és que la Quaresma, tal i com sentirem el passat dimecres a la celebració de la cendra, és també el temps propici per als cristians, temps per renovar-se i canviar.

La setmana passada destacàvem algunes frases del missatge del Papa Francesc per a la Quaresma d’enguany. Ens parlava del perill que tenim de deixar que l’amor es refrede per la presència del mal. Per sort, l’església ens dóna alguns remeis per no romandre indiferents davant d’aquest perill: l’oració, el dejuni i l’almoina. A continuació vos facilitem els remeis que podem trobar a la nostra parròquia.

“La oración nos ayuda a descubrir las menitras secretes con la que nos engañamos...”
Tal i com Jesús es retira al desert, a nosaltres també ens cal pregar i preparar-nos cada vegada que anem a emprendre alguna cosa important. Com cada divendres tenim un moment de pregària intensa i conjunta en les oracions estacionals. El proper divendres 23 de febrer ens trobarem a la parròquia de Sant Josep Obrer.


A més, cada diumenge de Quaresma a les 18.30 h. es cantaran Vespres solemnes a la Basílica, una bona ocasió per congregar-nos a pregar amb tota l’església. 

“La limosa nos libera de la avidez y nos ayuda a ver en el otro, al hermano...”
Com ja sabem, podem tindre un xicotet gest d’almoina amb la nostra parròquia de Sant Jaume, segueix en peu la plataforma de Dono a mi Iglesia. L’església sempre està al servei dels més necessitats, els més menuts, i per això cal que col·laborem per a què aquesta tasca puga sempre portar-se a terme. Les instruccions per fer un donatiu a la parròquia les podeu trobar a la pàgina web.

“el ayuno debilita nuestra violència, nos desarma...”
El dejuni no només és deixar de menjar carn cada divendres de Quaresma, un gest que ens uneix a tots els cristians durant aquest temps. Però podem anar més enllà i donar-li un sentit a eixe signe, prescindir de tot allò que ens aparta de Jesús o ens distrau de la seua presència. Pensem de què podem privar-nos aquestes setmanes per estar un poc més a prop del Senyor.

Un últim avís important, com és costum durant el temps de Quaresma, s’enceta un grup intensiu de catequesi de Confirmació per a joves-adults els dilluns a les 19.30 h. Un sagrament ben important per reafirmar la pròpia fe; necessari, a més, per tots aquells qui són escollits per ser padrins de baptisme o de confirmació. Mai no és tard per confirmar-se, totes les persones interessades en preparar-se per rebre aquest sagrament poden parlar amb els retors del poble o acostar-se dilluns al Patronat a l’hora que ja hem mencionat.

Vos deixem per acabar amb una imatge del passat cap de setmana, on els joves del Moviment Juvenil de la parròquia han estat de recés a Navalón per preparar-se per al temps de Quaresma.


 Déu ens dóna sempre una oportunitat per començar a caminar de nou, així doncs, cal que aprofitem aquest temps propici, de gràcia i salvació que el Senyor ens ofereix.