dilluns, 30 d’octubre de 2017

SER SANTS: ESTIMAR DÉU I ESTIMAR ELS DEMÉS

Les paraules del Senyor en l’Evangeli d’aquest diumenge no poden ser més clares i contundents; són el resum de tots els manaments de la Llei de Déu: “estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament, i estima els altres com a tu mateix”. L’amor a Déu ha d’estar per davant de tot i sobre tot, però unit a l’amor de Déu ha d’anar l’amor als germans, perquè, com podrem dir que estimem Déu, a qui no podem vore, si no estimem el germà que està al nostre costat? Ja sabem que les obres de l’amor són la garantia de la fe. 

Este diumenge podem contemplar eixe amor a Déu i amor als germans en la memòria dels màrtirs d’Algemesí que estem celebrant. Ells, en els durs moments de la persecució i les amenaces, no renegaren del seu amor per Déu, sinó que el mantingueren fins a l’extrem. I l’amor que li tenien a Déu els feu perdonar de cor i ànima els seus perseguidors. No hi ha cap màrtir que no haja perdonat abans de morir els seus botxins. 

I aquesta setmana tenim també la celebració de Tots Sants. Eixe dia recordem tots aquells germans i germanes que al llarg de la historia, en qualsevol temps i des de qualsevol condició han viscut la fe i l’amor a Déu i als germans. D’entre ells n’hi ha els màrtirs, però també els confessors, és a dir, aquells que no han arribat a la sang, però la seua vida ha estat una donació a Déu i als germans. La festa de Tots Sants ens recorda que tots estem cridats a la santedat, i fem festa a aquells que, canonitzats o no, ja estan junt a Déu i són sants.

L’endemà fem memòria de tots els fidels difunts i preguem per ells. Participem en l’Eucaristia dels dos dies i en la visita al cementeri tinguem un record agraït dels nostres difunts i manifestem la nostra fe en la resurrecció. Els capellans del poble farem una visita al cementeri i pregària per tots els difunts, dijous, dia 2, commemoració dels difunts, a migdia. 

Seguint amb la setmana de Pobresa Zero, el divendres passat, el Moviment Juvenil Sant Jaume va participar en la cercavila i concentració contra la violència i en la posterior oració que es va realitzar a la Basílica. A més a més, el diumenge es van celebrar la Dedicació de la Basílica i la Memòria dels Màrtirs. Per a finalitzar el Dia del Senyor, la Basílica va acollir el concert In Memoriam Diego Ramon Lluch.  
     En aquesta setmana en que celebrem la festivitat de Tots Sants, la nostra parròquia no para:  
  • Demà dimecres dia 1 celebrem la festivitat de Tots Sants, recordant a totes aquelles persones que sense estar santificats, dugueren una vida santa. Hi haurà missa a les 12h i a les 19h, on recordarem a estes persones i demanarem la seua intercessió. Tant el cementeri Vell com el de Cotes estaran oberts de 9 a 18:30 hores de manera ininterrompuda. Recordar que l’Ajuntament ha habilitat autobusos als cementeris per a dur als veïns que ho desitgen de manera gratuïta.
 
 
  • Dijous dia 2 es celebra els Fidels Difunts. En aquest dia cal pregar per els difunts que estan en el camí a Déu i que necessiten de la nostra oració. Hi haurà missa en gregorià a les 19h. 
  • Divendres dia 3 és la festivitat de Sant Martí de Porres. Preguem al patró dels grups parroquials de neteja, especialment de les agranadores i agranadors, que desenvolupen una tasca molt important i de vegades invisible.  
  • Dissabte dia 4, a la missa de les 18h, es farà entrega del catecisme als xiquets de segon de catequesi d'infància. És un moment important per a ells, pel que vos preguem que els acompanyeu en aquesta celebració. 
     Fins ací l’actualització setmanal. Aquesta setmana, recordeu les paraules de Jesús, que ens exhorten a estimar sense mirament, conforme ho feren totes les persones santes per les quals preguem. Gràcies per llegir-nos, fins la setmana que ve!