dimecres, 18 d’octubre del 2017

QUIN ÉS EL TEU LLOC A LA COMUNITAT?

El passat cap de setmana en la majoria de les nostres parròquies celebràrem l’eucaristia d’inici de curs. Començar un nou curs pastoral és un bon moment per pensar i reflexionar quin és el meu lloc en la comunitat, i al mateix temps, fer-me moltes altres preguntes: n’ocupe molts? Sóc capaç de veure una vertadera fraternitat en la meua comunitat parroquial? Done noves oportunitats a aquells que s’acosten però que no estan tan vinculats com jo? Sóc capaç d’animar a altres a que s’incorporen perquè siguem cada vegada més?

En la parròquia sempre hi ha lloc per a tots: per als qui s’acosten a ella de tant en tant per tal de viure algun dels moments importants de la seua vida o família, per als qui toquen a les nostres portes buscant que exercim la caritat, per als qui desitgen aprofundir en la seua formació per poder donar amb major fonament raó de la seua fe i esperança. En definitiva: hi ha lloc per a tots, Déu no té fronteres ni límits, no discrimina.

Però també hi ha treball per a tots: des de col·laborar en la catequesi, el Moviment Juvenil, els grups de litúrgia, etc. I de la mateixa manera, no hem de deixar de costat el camp de la caritat. Són fonamentals aquestes tasques que formen les tres dimensions més importants per a la nostra parròquia i la seua vida. I tu, ja saps quin és el seu lloc i la teua tasca per a aquest curs? Si ho saps, posa’t ja mans a l’obra i comença a gaudir al costat de tants altres; i si no, encara estàs a temps de descobrir-ho o d’animar a algun altre a què també puga fer-ho.


I com ja hem dit que el passat dissabte donàrem el solemne inici del curs en la celebració, ací vos portem una imatge que reflexa aquesta unió: la de tot el grup del Moviment Juvenil, on xiquets i monitors gaudiren d’activitats, jocs, berenar i celebració. Recordeu també, que si voleu vindre al Moviment o portar als vostres familiars o coneguts dels 8 als 13 anys, no ho dubteu: aquest dissabte  ens vegem a les 16:00h al Patro amb moooltes sorpreses!!
A més, ahir dilluns també començà la catequesi d’infància de 2n i 3r curs, mentre que 1r començarà la setmana vinent.


Però la marxa de la nostra parròquia continua més viva que mai, agafa la teua agenda i pren bona nota del que et portem per a aquesta:

  • Hui dimecres 18 d’octubre, i a les 16:30h al Patronat, tindrà lloc la reunió d’inici de curs de Vida Creixent. Vos animem fortament a participar d’aquest grup que de segur t’ajudarà a créixer en la fe. També el mateix dimecres, però a les 20:30h, comença la catequesi de confirmació al Patronat. Recorda que encara estàs a temps d’apuntar-te, no deixes escapar l’oportunitat!
  • Demà dijous 19, a les 20:15h a la casa Abadia comencem amb la Formació d’Adults, una oportunitat única d’apropar-nos a l’Evangeli i el cristianisme des de una perspectiva adulta i força edificant. Aquesta activitat no necessita d’inscripció prèvia, sols cal personar-se al lloc en l’hora anunciada. Com a novetat, podem dir-vos que aquest curs s’aprofundirà en l’Evangeli de Sant Marc.  
  • A més a més, aquest divendres es dona inici a la setmana de Pobresa Zero, en la qual la nostra parròquia participa de manera activa. En aquest cas, l’inici tindrà lloc el divendres 20 d’octubre a les 20h i al Salonet Parroquial de Maria Auxiliadora hi haurà un Cine Fòrum. Anima’t i clama contra la pobresa!
  • Per acabar, el dissabte 21 a les 10h i a la porta de la Basílica per la part de la Plaça Major, podreu gaudir d’una explicació única i en primícia de les troballes realitzades en les excavacions que s’estan duent a terme en la Capella de la Comunió amb els seus responsables, baix el títol “La Basílica de Sant Jaume d’Algemesí. Un referent arquitectònic per descobrir a la Ribera del Xúquer”. Viatja per les profunditats de la nostra història!



Res més per la nostra part. Solament vos donem gràcies per llegir-nos i seguir-nos amb tanta força, tot desitjant-vos una bona setmana. I tu, ja has trobat el teu lloc? ;)