dilluns, 31 d’octubre de 2016

UNA SETMANA ESPECIAL PER PREGAR PELS NOSTRES DIFUNTS
Acabem de viure un cap de setmana en el què hem pogut celebrar la memòria pels i les màrtirs del nostre poble i l’aniversari de la mort de Diego Ramón, músic i estimat mestre al nostre poble, amb un meravellós concert de l’Stabat Mater de Pergolesi.Encetem ara la primera setmana de novembre, emmarcada per la festa de Tots Sants i els Fidels Difunts, dos dies ben importants. El primer, per tindre presents tots els sants que, encara que no figuren als altars o no són tan coneguts, ho són per estar junt a Déu; i el segon, de pregar per tots els difunts, una bona ocasió per recordar una de les obres de misericòrdia que el Papa ens presentava a l’inici d’aquest any jubilar: pregar pels vius i pels morts. Que aquests dies ens serveixen per recordar aquelles persones estimades que, malauradament ja no es troben entre nosaltres, però pels quals també preguem pel seu descans etern prop del Senyor.

El dimarts 1 de novembre, dia de Tots Sants, a les 12h. se celebrarà Missa al Cementeri Nou i també a la parròquia. Es faran també les vespres solemnes a les 18.30 i a continuació la missa pro populo solemne del dia de Tots Sants. Si algú necessita saber també els horaris especials dels cementeris i l’autobús per desplaçar-se fins allí, els podeu consultar també al següent link de la web de l’Ajuntament. Tanmateix, a les 17.30 es produirà també l’apertura del cementiri primitiu, una ocasió bonica i a la vegada excepcional de la que podrem gaudir solament aquest dimarts.

El dimecres, dia dels Fidels Difunts, després del Sant Rosari de les 19h. se celebrarà també la missa pro populo exequial solemne, acompanyada amb cants en gregorià, per tots els fidels difunts.

Dijous 3 s’iniciarà el Tríduum a la beata Josepa Naval Girbés a les 19h., als exercicis diaris, a més de celebrar la festa de Sant Martí de Porres, un sant ben humil i patró dels equips parroquials de neteja, en especial, de les nostres agranadores i agranadors. Se celebrarà també en la missa vespertina i a continuació hi haurà un “sopar de sobaquet” al Patronat per a compartir tots els equips de neteja.

Aquest mateix dijous a les 20.15 també hi haurà formació d’Adults a la Casa Abadia, una ocasió ben especial per enriquir-se i enfortir la nostra fe, oberta a totes aquelles persones interessades, que seran molt benvingudes.

Com hem dit abans, el tríduum iniciat el dia 3, que servirà com a preparació per a la festa litúrgica de la nostra Beata, la Sra. Pepa, culminarà amb la festivitat del dia 6 amb la Missa Solemne i la tradicional processó.


Que passeu totes i tots una bona setmana, així com un bon inici de mes!