dilluns, 24 d’octubre de 2016

Església i compromís social: del Domund a la setmana contra la pobresa

Un cop iniciades les activitats de tots els grups que formen la parròquia, el passat dissabte 22 a la missa de 19:30h, celebràrem l’inici de curs i camí, confiant la nostra missió a Déu.

No obstant això, el passat cap de setmana (més concretament ahir diumenge), també es celebrava el dia del Domund, una invitació de l’Església a ajudar els missioners que arreu del món estenen la Paraula de Jesucrist, fins i tot en situacions de conflicte i adversitats, junt a una important llavor d’ajuda permanent. Aquest any, la jornada ha portat per títol “Ix de la teua terra”, una invitació a eixir de nosaltres mateixos i la nostra comoditat, posant-nos al serveis dels demés, un autèntic compromís amb els altres. Clicant a aquest enllaç podeu veure, de manera més detallada, què és i en que consisteix.


Mirant aquesta setmana en la què avui entrem, cal fixar la vista en els actes que al llarg de tota ella es celebren contra la pobresa de la mà de la plataforma Pobresa Zero. Una campanya on elevem la veu contra la pobresa i reclamem de manera forta l’acompliment d’uns objectius ferms que taponen aquesta ferida, que cada cop semblen més llunyans. Una setmana carregada d’actes per tal de despertar la nostra consciència i responsabilitat: una autoexigència per moure’ns i erradicar la pobresa i injustícies socials arreu del món. De totes les activitats programades, cal destacar la multitudinària concentració que divendres 28 d’octubre a la vesprada, es durà a terme a la Plaça Major, concloent amb una oració a la nostra parròquia. Podeu consultar tot el programa i informació als cartells repartits arreu del poble, i a aquest enllaç.


Tant el Domund com la Pobresa Zero són dues vessants d’una realitat semblant, que ens forcen a aturar-nos i prendre consciència de les situacions a les que s’enfronta el nostre món. Ser creients ens obliga a anar un pas més enllà que la simple conscienciació: resar, innovar i actuar. No podem consentir formar part d’un món tan indiferent amb les necessitats dels altres. No podem quedar-nos de braços creuats front les injustícies i el sofriment dels més desafavorits: caldrà obrir les portes per no romandre tancats en les nostres individualitats.

També cal recordar que avui mateix (dilluns 24 d’octubre), a les 18h i a la Basílica, han iniciat la catequesi les xiquetes i xiquets que aquest curs emprenen la seua formació en primer curs (és ben important que els pares acompanyen els menuts en aquesta primera cita). Un camí pel que aniran coneixent a Déu, tot conduint-los fins el moment de la seua Primera Comunió. La parròquia, mitjançant les i els catequistes, estarà ben atenta per tal d’acompanyar-los i guiar-los en la seua formació, que ha de ser reforçada en l’àmbit familiar.

Per últim, aprofitem per donar la benvinguda al nou rector de la parròquia de Sant Pius X, D. Óscar Benavent, qui el passat 12 d’octubre, dia de la Mare de Déu del Pilar, va inaugurar el seu ministeri a una parròquia tan important. Li obrim les portes de la nostra casa i li desitgem de tot cor que sàpiga conduir la comunitat de la millor manera possible amb l’ajuda de Déu.


Amb tot, desitgem que passeu una bona setmana i vos animem a reunir-nos tots als actes contra la pobresa al llarg d’aquests dies. Recorda: aquesta setmana... MOU-TE PER LA POBRESA!

Cap comentari: