dilluns, 16 de febrer del 2015

Comencem la Quaresma!



Comencem esta setmana a les portes de la Quaresma, amb la celebració del Dimecres de Cendra. Aquest és un temps per a preparar la nostra vida per a la Pasqua, un temps penitencial i auster per fer una revisió de nosaltres i de la nostra vida, així purificar aquelles qüestions que necessitem canviar.

La Quaresma es dona pas amb el signe de la cendra, i unes paraules que l’acompanyen: “Converteix-te, i creu en l’Evangeli”, per a adonar-nos que en realitat som poca cosa, pobres i febles, com fràgil i feble és la cendra. La crida cap a la conversió per tornar-nos cap a Déu, creure i viure cada dia l’Evangeli és penitencial, però no una penitència que ens suposa una càrrega, sinó un camí de gràcia especial. El procés quaresmal és el pas de les tenebres a la llum, és el pas de les cendres al foc de la nit de Pasqua.



El papa Francesc titula el missatge per a la Quaresma d’enguany amb la següent expressió de l’Apòstol Jaume: “Enfortiu els seus cors”; així viure com cal aquest temps amb els tres grans suports que l’Església ens presenta: el dejuni, l’oració i l’almoina. Recordem que el Dimecres de Cendra és dia de dejuni i abstinència, la solemne missa es celebrarà a les 19’30h; igualment tots els divendres de Quaresma són dies d’abstinència de carn.

Recordem que a partir de l’endemà, 19 de febrer, tots els dies, excepte diumenges, tindrem Via Crucis mitja hora abans de la Missa vespertina. També dijous 19, després del Via Crucis, es celebrarà comunitàriament la Penitència.
Divendres 20, a partir de les 17h s’oferirà la possibilitat de confessions en temps d’oració i reflexió particular.


També recordem que comencen les oracions estacionals de Quaresma aquest divendres de nit. Aquest any de la “vida consagrada” assoliran una significació especial ja que tindrem  presents les distintes congregacions religioses del nostre poble. La primera pregària serà en Sant Jaume el pròxim divendres 20 a les 22h.

El EMIJA (VII Encontre de Moviments Infantils i Juvenils d’Algemesí) serà el dissabte 21 de febrer a les 11h al Parc Salvador Castell (davant de la sala Pascal) i el dinar serà a Maria Auxiliadora, on l’encontre acabarà amb la celebració de l’Eucaristia a les 17h (en aquesta eucaristia es presentarà als catecúmens que comencen la seua preparació durant els pròxims tres anys). Per aquest motiu no es celebrarà eixa vesprada missa de xiquets i joves en cap de les parròquies del poble. Si no vos heu pogut inscriure, encara podeu fer-ho enviant un correu a coordipatro@gmail.com
 

El diumenge 22, després de la Missa de les 9 del matí, es celebrarà la segona sessió de l’Assemblea Parroquial, al Patronat.


Per últim, recordar que es celebrarà a Navalón els dies 28 de febrer i 1 de març la convivència del Moviment Juvenil Sant Jaume, introduint el temps quaresmal. Les inscripcions seran els dies 19 i 20 de febrer de 18’30 a 20h, al Patronat, i no es podrà inscriure’s fora de termini. Anima’t a vindre!!