dilluns, 13 d’octubre del 2014

Iniciem el curs!!

Benvolguts lectors, de nou una setmana més tornem amb tota la informació pastoral a la nostra comunitat de Sant Jaume i a la ciutat d’Algemesí.


Aquesta setmana marcada amb les festivitats del dia 9 d’octubre, festa de la Comunitat, en la que el carrer Rei en Jaume, va oferir la Missa del matí per tots els veïns i difunts del carrer. També de forma especial, l’Eucaristia de la vesprada es va oferir en Acció de Gràcies en l’aniversari de la Dedicació de la S.I. Catedral en el dia de la Comunitat.




Ahir diumenge celebràrem a la Parròquia de la Mare de Déu del Pilar, al Carrascalet, la festa de la Titular de la Parròquia i Patrona del Barri. A les 13h es celebrà la Missa Major i a les 19’30h la processó pels carrers del Barri. 
El poble sencer ha d’alegrar-se d’aquesta celebració i, a la vegada, contribuir amb la seua presència a l’esplendor de la mateixa. Aquestes parròquies situades als barris extrems del poble necessiten d’un recolzament especial.





Aquest cap de setmana s’ha dut a terme el que ja ve sent tradició per als joves monitors dels distints moviments d’infància i joventut del poble: l’encontre de Joves d’Algemesí. Un total de 40 joves han compartit experiències, activitats i han posat en comú les seues vivències als distints grups, el que fa sentir-se més units i creure en que allò que és l’educació dels més menuts del nostre poble és de vital importància. Molts anys més que es puguen trobar.





Pel que fa als pròxims dies, cal tenir en compte...




Avui dilluns, a les 18h a la Basílica tindrà lloc l’inici de curs per als xiquets i xiquetes que aquest any cursaran 3r de catequesi de Primera Comunió. Ells són els majors d’aquesta etapa d’Infància i per tant els primers en començar. A continuació, a les 18’30h serà el torn dels xiquets i xiquetes de 2n de catequesi, també a la Basílica. Per últim, els xiquets i xiquetes que aquest any iniciaran la catequesi, és a dir els de 1r de primària, començaran el pròxim dilluns dia 20, també a les 18h a la Basílica.




Demà dimarts, a les 20’15h tindrà lloc l’inici de curs per a tots els alumnes de l’Institut Diocesà de Ciències Religioses. Amb una xicoteta pregària a la Capella de la Troballa, donaran punt d’inici a aquest curs, que es presentarà a l’Aula Magna del Patronat en acabar la pregària i que tractarà les assignatures de Teologia Moral i Fe – Cultura III. En cas d’estar interessats amb matricular-se, posar-se en contacte amb idcr.algemesi@gmail.com 





Pel que fa al dimecres, a les 20’15h tindrà lloc l’inici de curs per a la Catequesi de Confirmació, aquest any les sessions començaran a les 20’15h mantenint l’hora de finalització a les 21’30h. Siguem conscients de la gran importància d’aquest grup de catequesi, que tracta amb els joves, potser més desvinculats del quefer diari de les comunitats parroquials, perquè aquest pas per aquesta etapa de la seua vida, siga profitosa i puguen entendre què significa conèixer, entendre i voler viure la comunitat parroquial.



El dijous 16, a les 20’15h comença també la Formació d’adults a la Casa Abadia. S’invita a totes les persones, amb inquietud per la seua formació. No fa falta apuntar-se amb anterioritat.







El Moviment Juvenil també inicia el curs, serà el dissabte a les 16h al Patronat, però com ja s’ha informat per correu electrònic  i amb anuncis, serà el divendres a partir de les 19h a l’Aula Magna quan s’haurà de formalitzar la matrícula o realitzar el pagament. Tots aquells que ja heu format part del Moviment, i heu de fer la matrícula, podeu fer-ho (si no ho heu fet ja) pel formulari on-line que hi ha a la Web, i per a tots els xiquets i xiquetes que entren de nou i  s’inscriuen per primera vegada, hauran de fer-ho en l’horari indicat abans.




Com vegem, aquesta setmana comencem les activitats parroquials. Un nou curs que comença i que pretén arribar a tots, xiquets, joves i adults, i ací cabem tots, tant de bo que aportem el nostre granet a la Comunitat Parroquial i la fem nostra. Per donar gràcies per tot açò, ens trobarem el proper dissabte 18 a les 19h a la Basílica per celebrar l’Inici de Curs al voltant de l’Altar. Il·lusionem-nos en el nou camí que anem a encetar i oferim-lo al Senyor mitjançant la Mare de Déu.