dilluns, 10 de febrer de 2014

Actualitat setmanal a la BasílicaComencem la setmana repassant els esdeveniments passats i informat d’aquells que en venen de nous. 
Aquest dissabte s’ha celebrat la sisena trobada dels moviments juvenils cristians del poble (Joves Maria Auxiliadora, Grup Scout Azahar, Escolta Calassanç i Moviment Juvenil Sant Jaume). Monitors i xiquets dels diferents moviments gaudiren d’un dia complet d’activitats que començà a les 11 hores a la plaça del Pla, continuà al col·legi dels Escolapis on dinaren tots junts i finalitzà a les 18 hores, quan es dirigiren a l’església de Sant Pius X per a compartir la celebració de l’eucaristia. De segur s’ho passaren d’allò més bé compartint jocs i experiències amb els integrants dels diferents grups, és una bona iniciativa que ja ve portant-se a terme des de fa 6 anys per integrants dels diferents moviments juvenils cristians de la nostra ciutat.


            El diumenge es celebrà la col·lecta per la Campanya contra la Fam de Mans Unides amb l’objectiu de dur a terme un projecte comú a Khalad (Índia) que pretén la construcció d’un edifici que oferirà una educació, vida sana i noves oportunitats a diverses xiquetes que viuen en greus condicions de pobresa i ajudar, d'aquesta manera, a la construcció d'un mon nou

       
     Aquest cap de setmana passat, a la casa d’exercicis de la Barraca d’Aigües Vives, els grups de matrimonis de la Mare de Deu han celebrat un recés, per tal de trobar espais de silenci, meditació i posada en comú de moltes situacions i moments quotidians que afecten al dia a dia. Aquests encontres de matrimonis és un altra activitat pastoral que amb la seua tasca callada, pretén crear espais on es puga trobar també l’esperit de comunitat cristiana. El pròxim cap de setmana, més de 70 joves de catequesi de confirmació marxaran cap a Navalón, per tal de participar en la Convivència que els seus catequistes han preparat. Aquesta convivència pretén recolzar-los en la seua fe i introduir-los al temps de Quaresma que comença a apropar-se, a més de poder conviure en la natura i desfer-se d’allò quotidià que moltes vegades no ens deixa parar-nos i reflexionar al voltant d’allò que vivim. 

Cal recordar als xiquets del Moviment Juvenil Sant Jaume que, una vegada finalitzada l’eucaristia del dissabte, se’ls repartirà la circular per a la convivència de quaresma.

Passeu molt bona setmana!

Cap comentari: