dimarts, 27 de febrer del 2018

PASSEM DEL DESERT A LA MUNTANYA


La Quaresma ens du al segon diumenge per pujar amb Jesús a la muntanya i contemplar la seua glòria. Passem del desert a la muntanya, de la temptació a la llum clara, de viure entre animals feréstecs i en dejú a viure al recer de la veu del Pare i en la companyia dels apòstols estimats.
Ens encaminem cap a Jerusalem on va patir Jesús la passió i la mort. El mestre sap que això serà la prova més dura per als apòstols i que, en eixe moment, tots dubtaran i l’abandonaran. És per això que, baixant de Galilea cap a Jerusalem, Jesús mostra el seu rostre transfigurat i escoltem la veu del Pare que confirma la seua missió, a fi que quan arribe al moment de la prova a Jerusalem la seua fe es mantinga ferma.
Pere, Jaume i Joan, que estaran també amb Jesús a Getsemaní, voldrien quedar-se dalt del Tabor, on tan bé estan, però Jesús els fa baixar de la muntanya i del núvol, per continuar el camí cap a la creu. El camí cristià també ens fa passar de la muntanya al desert, de la contemplació del rostre gloriós de Crist, al rostre de Crist crucificat. Eixe és també el nostre camí fins que arribem a la glòria eterna.

Les oracions estacionals ens brinden un temps per poder contemplar el rostre de Crist Crucificat. Aquesta setmana ens reunirem el pròxim divendres dia  2 de març a les 22h a la parròquia de Maria Auxiliadora.

El camí cap a Crist també suposa una conversió personal a mesura que ens apropem a Ell. En aquest sentit, els dimarts 6, 13 i 20 de març a les 20h a la Basílica tindrem les xarrades quaresmals amb la temàtica de “Conversió personal - conversió pastoral amb el papa Francesc”. Seran tres meditacions impartides per D. Jesús Corbí sobre les propostes del Papa a l’exhortació apostòlica Evangelii Gaudium.



D’altra banda, informar també que el proper dijous 1 de febrer en acabar la missa vespertina, al voltant de les 20.10h. tindrà lloc a la parròquia una reunió per als pares i mares dels xiquets que es troben en 1r i 2n any de Catequesi.

Així mateix cal recordar que els diumenges de Quaresma a les 18.30h es cantaran Vespres solemnes en gregorià, i els dies feiners de matí abans de la Missa. Laudes i de vesprada l’exercici del Via Crucis.

Per últim, en breus començarà la preparació intensiva al sagrament de la Confirmació per a adults. Els interessats han de parlar amb els respectius rectors el més aviat possible per tal que els informen. De la mateixa manera, aquells que vullguen batejar algú en la Vigília Pasqual també han de notificar-ho.

Tal i com diu el Papa Francesc en el missatge d’aquesta quaresma, avivem la caritat als nostres cors i no deixem que la maldat cresca al nostre voltant!