dilluns, 13 de març del 2017

CONTEMPLEM EL ROSTRE TRANSFIGURAT DEL SENYOR



Encetem aquesta setmana amb el segon diumenge de Quaresma que ens fa pujar amb Jesús al Tabor per contemplar el seu rostre transfigurat. De vegades vivim experiències on sentim la presència i companyia de Déu al nostre costat, no obstant això, en sentim d’altres on sembla que Déu no ens respon i està absent com la pobresa, les malalties o les atrocitats. Aquesta és també la contradicció de la creu, la mateixa que va sofrir Jesús i els seus apòstols. La creu és l’únic camí de la resurrecció, per això mateix també necessitem contemplar el rostre transfigurat i gloriós de Crist.


El cap de setmana ha estat marcat pel camí de formació i coneixement de Déu que mostraren els xiquets de 2n curs de catequesi de Primera Comunió i els joves de 2n de Catequesi de Confirmació davant tota la comunitat, que els acompanyà en la celebració de la creu i en el moment de rebre la Paraula. 



El temps de Quaresma continua i cal que busquem espais i moments d’encontre amb Déu. Aquesta setmana, cada matí Laudes a les 8.30h i de vesprada Via Crucis a les 19h. Cal recordar que el proper diumenge dia 19, no hi haurà Vespres Solemnes.


A més, comencen els encontres formatius per als grups de totes les parròquies als que per suposat pot anar a més d'aquests, totes les persones que vulguen assistir. Els encontres formatius són:

  • Dimarts 14 de març a les 16:30h en Maria Auxiliadora de la mà de D. Ramón Hurtado, una formació sobre el Diumenge: dia del Senyor i dia dels cristians. Aquesta trobada de formació està dirigida als components de Vida Creixent, Agranaores i Repartidores d'Aleluya.
  • Dijous 16 de març a les 20:15h al Patronat dirigida per D. Miguel Navarro, de la Facultat de Teologia de València, una ponència sobre l’Eucaristia: Pasqua del cristià. Pensada per als qui composen els grups de Formació d’adults, matrimonis, Grups Litúrgia i IDCR.

Les festes a Sant Josep marquen aquest temps de Quaresma d’una manera molt particular. El proper cap de setmana l’horari per a la Festivitat de Sant Josep serà el següent: dissabte 18, no hi haurà missa de xiquets i joves, en arribar les Falleres a la Plaça, ofrenaran les seues flors a la Mare de Déu de la Salut en les portes de la Basílica. La missa vespertina del dissabte serà del II Diumenge de Quaresma, i també les celebracions de les 9h i les 19h del Diumenge. La Festivitat de Sant Josep, es celebrarà a la Basílica el diumenge a les 12h per a les Comissions Falleres i en les misses del dilluns 20.


Tot i ser festa, no oblidem que vivim en temps de Quaresma, temps de reflexió, d’oració i preparació per a la Pasqua.



Molt bona setmana a tots!