dimarts, 21 de març del 2017

JESÚS: POU D'AIGUA VIVA

Aquest III Diumenge de Quaresma ha estat marcat, a banda dels sorolls de coets i el foc de les falles propis del dia de Sant Josep, per l’Evangeli de la dona samaritana. Aquesta lectura és una de les tres catequesis baptismals de la comunitat cristiana: la Samaritana, el cec de naixement i la resurrecció de Llàtzer.
Com la samaritana de l’Evangeli, nosaltres també tenim una set insaciable que demana alguna cosa més, més enllà de les realitats quotidianes que ens envolten. Jesús és el pou d’aigua viva que pot omplir els nostres cors. En Ell trobem el vertader do de Déu que, en rebre’l, ja no tornem a tenir set.
Per tastar l’aigua viva i poder aproximar-se a aquest pou, podem començar per assistir a les xerrades quaresmals, tal i com informàrem en el programa de Quaresma, vos demanem que apunteu a l’agenda les següent dates:


  • El dimarts 21 de març a les 20h,  en la Basílica de Sant Jaume amb el tema de “Viure l’Espiritualitat de l’Eucaristia i el Diumenge” amb D. Jesús Corbí com a ponent.
  • El dimecres 22 de març a les 20:15h, Formació per a les confraries i equips de litúrgia, i totes aquelles persones que ho desitgen, en la parròquia de Sant Pius X amb el tema de “El Diumenge i l’Eucaristia en la vida del cristià” amb D. Óscar Benavent com a ponent.
  •  El dijous 23 de març a les 20:15h,  en la parròquia de Maria Auxiliadora amb el tema de “L’Eucaristia, Font de caritat” amb D. Ramon Hurtado com a ponent. Especialment dirigida per als voluntaris de Càritas.
  • Les altres xerrades seran dimarts, 28 de març i dimarts, 4 d’abril.
A més a més...
  • El proper divendres dia 24 a les 22h tindrem la tercera oració estacional a la parròquia de Maria Auxiliadora.
  • El dimecres 22 a les 20:15h tindrem la reunió de pares de 3r de Catequesis de comunió. A més a més, l’endemà dijous 23 a les 20:15h els xiquets rebran per primera vegada el sagrament de la Reconciliació o Confessió. És recomanable que les famílies acompanyen als xiquets en aquest moment per tal que el sagrament es valore.
  • Per aquelles famílies que els fills o filles acudeixen al viatge de Taizé de Pasqua informar que el proper divendres 24 de març a les 19.30h hi haurà reunió a l'Aula Magna (Patronat).
  • Així mateix, el dissabte 25 en missa 18h. es farà entrega del Credo als joves de 3r de Confirmació. Un pas més cap a la maduresa espiritual de la fe dels confirmands.
  • El proper 30 de Març a les 20:00 hores, es projectarà la pel·lícula “En el corazón de África”. En aquest film col·laboren la delegació de missions i Càritas Algemesí, per tant seria interessant ficar la nostra ajuda. Els fons recaptats es destinaran a pagar els costs d’un contenidor o part d'ell. També es poden recollir instruments de corda o vent.  Podeu  adquirir les entrades en la sagristia de les diferents parròquies  d'Algemesí.


Finalment, recordar que la Quaresma és un temps d’almoina. La nostra comunitat parroquial necessita del teu donatiu a www.donoamiiglesia.es o a les oficines parroquials. Així mateix, ens acomiadem amb una foto del viatge dels joves de la parròquia aquest cap de setmana passat.


Que passeu una bona setmana!