dilluns, 23 de gener del 2017

L’AMOR DE CRIST: MOTOR DE RECONCILIACIÓ



Amb la Conversió de Sant Pau celebrarem, el dimecres 25 de gener, la cloenda de l’Octavari dels Cristians. Uns dies que conviden als cristians a retornar a les arrels d’on sorgeix la nostra fe, deixar de banda les diferències i trobar en Jesucrist el punt d’unió. En aquest sentit, el papa Francesc realitzà una visita a la Catedral Luterana de Lund (Suècia) amb motiu del cinqué aniversari de la Reforma. Al seu discurs demanava què seguérem “membres vius, units a Déu per portar la Paraula al món”. 
 El lema escollit busca l’essència d’aquesta setmana: la Reconciliació. Una reconciliació que Sant Pau ens recorda a la Segona Carta a la Comunitat de Corint, on per l’obra salvadora de Jesucrist estem cridats a ser testimonis en fets i paraules de l’amor que Ell ens tingué i així enderrocar els murs que separen als cristians arreu del món. 

Ahir diumenge finalitzàrem la setmana amb la festivitat de Sant Antoni Abat, tot i que no es va poder realitzar la benedicció dels animals a causa de les situacions metereològiques. Per aquest motiu, la benedicció queda aplaçada per a la setmana que ve. Aquest mateix dia coincidí amb la festivitat de Sant Vicent Màrtir, patró de la nostra Diòcesi. Una gran oportunitat per pregar junts, donar gràcies i demanar per tota l’Església Valentina.

Però tant aquesta setmana, com la vinent, el ritme d'activitats parroquials i avisos no para. Així és que agafa la teua agenda i anota les següent dates:
  • El divendres 27 a les 22h, s'inicia el Curset Prematrimonial que ofereix la Parròquia; una bona ocasió perquè les parelles es plantegen qüestions ben importants en un moment transcendental per a la vida de tot cristià. Cal que tota la Parròquia tinguem present les parelles participants, que preguem per elles i demanem pels fruits del Curset i per la seua futura felicitat.
  • Diumenge 29 a les 16h, últim diumenge de gener, tal i com marca el calendari d'esdeveniments de l'Schola Cantorum, es celebrarà a la Basílica la XVIII edició de l'Oratori del Messies de G. F. Häendel. Més d'un centenar de músics d’arreu de la nostra demarcació participen any rere any d'aquesta magnífica i tradicional obra única en valencià. Vos convidem fortament a assistir a aquest espectacle inigualable.
A més a més...
  • El proper dimarts dia 31  s’iniciarà el segon curset de perfeccionament que ofereix l’Institut Diocesà de Ciències Religioses del nostre poble. El tema a tractar serà “Fenomenologia de la religió. És l’home un ésser religiós?”. La matrícula serà el proper dimarts 24  de 19h. a 20h. a l’Abadia.
  • L'EMIJA (IX Encontre de Moviments Infantils i Juvenils d’Algemesí) serà el dissabte 4 de febrer a les 11h a la Plaça Major del poble. L’encontre acabarà amb la celebració de l’Eucaristia a les 17h a la parròquia de Sant Pius X (la recollida a les 18h a la mateixa). Per aquest motiu no es celebrarà de vesprada missa de xiquets i joves en cap de les parròquies del poble. Per a que els joves puguen participar deuran entregar la circular degudament emplenada als monitors del Moviment i portar entrepà i beguda la setmana que ve a l’activitat.
Finalment, anunciar-vos que conclou la Campanya pro Menjador de Lima. Gràcies a la generositat de cadascun dels que heu participat de manera totalment desinteresada. Ha estat una campanya molt satisfactòria que assegurarà les necessitats alimentàries bàsiques d’un any més als xiquets més desafavorits.

Que passeu una bona setmana!