dimarts, 24 de maig del 2016

DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT AL CORPUS

Acabem de celebrar la festa de la Santíssima Trinitat. Des de ben menuts, a la Catequesis d’Infància ens queda ben clar que el nostre Déu és trinitari, però que a la seua vegada són tres persones distintes. Potser comprendre els misteris des de la nostra raó limitada i el nostre enteniment és cosa impossible. Podem valdre’ns d’exemples que ens aproximen el misteri (el triangle equilàter, l’arbre amb tres braços iguals, les qualitats d’una persona...) però Déu és tan incommensurable, que en la nostra vida, sols podem fer-nos una vaga idea.

El Papa ens mostra que no es tracta d’un Déu abstracte i llunyà, sinó que és ben pròxim i amb un nom concret: “Déu –la Santíssima Trinitat – és amor”. No un amor emotiu i sentimental sinó l’amor del Pare que està en l’origen de la vida, l’amor del Fill, que mor en la Creu, ressuscita i ens salva, i l’amor de l’Esperit que renova l’home i el món.

En aquesta setmana que hem encetat ens endinsem de ple en la Festa del Corpus Christi.     A continuació vos detallem tota la informació parroquial:


El proper dimecres 25 de maig, celebrem la festivitat de Santa Rita de Càssia. L’Associació d’Ames de Casa ofereix una Missa a les 13h a la seua patrona per a totes les associades i famílies.



El mateix dimecres 25, a les 20.15h, en acabar la missa vespertina, hi haurà una reunió per als pares dels xiquets i xiquetes que enguany han rebut el Sagrament de la Primera Comunió. En aquesta s’organitzarà la participació en la processó del Corpus d’aquest any, ben important per a les seues famílies ja que per primera vegada han rebut el cos de Crist.



També dins dels actes preparatoris del Corpus, el divendres 27, en acabar la Missa vespertina, tindrem a la Basílica una conferència al voltant del Sant Calze amb motiu de l’any jubilar concertat per l’arquebisbat de València. La conferència serà impartida per Andrés Felici Castell i girarà entorn a l’origen, història i vicissituds del Sant Calze del Sopar del Senyor, des de Jerusalem fins a València.




Els propers dimecres i dijous 25 i 26 de maig  de 19.30h a 21h al Patronat tindrà lloc la matrícula per a la Catequesi de Confirmació de la nostra Parròquia. Cal recordar-ho als joves que aquest any acaben 2n de la ESO i que el proper curs iniciaran aquest itinerari.



Cal recordar també que el proper dissabte 28, a les 16h a la Porta de l’aire tindrà lloc la tradicional “tallà del verd” per a la processó. Totes aquelles persones que puguen aportar un poc del seu temps i bona voluntat no deixeu passar l’oportunitat de donar un poc de nosaltres per fer la festa un poc més nostra, tan sols calen tisores, davantal i ganes de col·laborar units!



La Missa solemne del dia del Cos i la Sang de Crist serà el diumenge 29 a les 12h en gregorià, en acabar la Missa. Més tard hi haurà exposició major fins a les 18.30h que començaran les Vespres solemnes i a continuació la Processó pels carrers de volta. Engalanem els nostres balcons, posem en marxa les llums i traguem les plantes si cal, però no oblidem agafar un ciri i acompanyar el Santíssim Sagrament pels carrers del nostre poble.


+ Alabado sea el Santísimo Sacramento del Altar+