dilluns, 25 d’abril del 2016

EL MANAMENT NOU I DEFINITIU

A l’Evangeli del passat diumenge escoltàvem el missatge nou i definitiu que Jesús donà als seus deixebles: “Que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat”. Mitjançant aquest manament de l’amor som reconeguts com a cristians, tenint a Jesús al nostre costat i sentint el seu amor a les nostres vides. Per l’amor que practiquem, en actituds i fets concrets, Déu mateix es farà present al món.

El passat cap de setmana celebràvem l’Aniversari de la Coronació de la Mare de Déu de la Salut. Enguany les celebracions s’han centrat en la Parròquia de Maria Auxiliadora. Des del dissabte després de la Missa Vespertina fins la Missa Solemne d’ahir diumenge, el poble d’Algemesí ha commemorat aquest aniversari participant de les celebracions i acompanyant en romeria i processó a la Mare de Déu pels carrers que els veïns i joves de les Parròquies de Sant Jaume i Maria Auxiliadora havien ajudat a ornamentar.


Així mateix, aquest diumenge hem celebrat el primer torn de Primeres Comunions. Una vintena de xiquets i xiquetes de la nostra Parròquia han rebut per primera vegada el cos de Crist, acompanyats dels seus familiars, amics, catequistes i monitors. Una celebració entranyable que ens fa sentir-nos també en part responsables d’aquesta evangelització amb els més menuts.

Pel que fa als esdeveniments d’aquesta setmana, cal dir que el proper dimecres 27 d’abril els grups de Vida Creixent del poble realitzaran la peregrinació per visitar el Sant Calze. D’aquesta manera, es sumaran a la gran peregrinació que realitza Vida Creixent a la S.E. Catedral en aquest any Jubilar de la Misericòrdia. Encara hi ha bitllets a la venda  a l’Oficina, disponibles per a totes aquelles persones interessades en participar.

El dijous 28 a les 21 h. tindrà lloc l’última de les sessions formatives al voltant de l’encíclica Laudato Si. Al llarg d’aquestes conferències Mn. Ferran Lluch ha despertat l’interès dels participants, donant un visió clara i detallada de les paraules  que ens dirigeix el Papa Francesc. Animem a tots aquells que encara no han tingut oportunitat de participar abans que finalitzen.


Informem també que la reunió preparatòria per als pares del 2n i 3r torn de comunions tindrà lloc el dimecres 27 a les 20.15 a la Basílica, i que les confessions seran el dijous 28 també a les 20.15. Així mateix, al llarg de la setmana els xiquets i xiquetes es prepararan amb els assajos dels cants que es faran durant aquests dies tan especials. Aquest dissabte 30 i diumenge 1 tindrem el segon i tercer torn de comunions a les 12.30h. Convidem a tota la comunitat a acompanyar en aquest esdeveniment tant important en la vida dels xiquets i xiquetes de la nostra parròquia.


Dediquem les últimes línies fent una pregària especial per totes les persones víctimes dels conflictes bèl·lics, especialment pels germans i germanes que estan sofrint a Ucraïna i les víctimes del terratrèmol d’Equador. Tinguem-los present en les nostres oracions!

L’amor és en el fons l’única llum que il·lumina constantment a un món fosc.

Papa Francesc