dimarts, 24 de febrer del 2015

La Quaresma: camí penitencial cap a la Pasqua!

La setmana passada la Quaresma ja cridava a la porta del nostre cor amb la celebració de la imposició de la cendra que tots junts celebràvem en comunitat. Ja hem encetat aquest camí amb tota l’Església, un camí penitencial i de conversió que ens conduirà fins a la celebració del Misteri Pasqual la nit de Glòria. Aquests són uns dies intensos per renovar la nostra vida com a seguidors a Jesús i arribar així a una més autèntica professió de fe en la Vigília Pasqual de la Santa Nit.
Així doncs, no deixem passar les oportunitats que se’ns presenten per viure aquest temps de quaresma de la forma que cal, però sobretot amb les eines fonamentals de les que cadascú disposa: el dejuni, l’oració i l’almoina. A més a més des de les comunitats parroquials se’ns ofereixen nombroses oportunitats per viure d’una forma més sincera aquest temps quaresmal.
  • En primer lloc tenim les oracions estacionals, en les quals anem fent un camí, com a poble en marxa, per totes les parròquies del nostre poble. Aquest any, ambientades amb testimonis de carismes de les diferents congregacions religioses presents al nostre poble amb motiu de l’Any dedicat a la Vida Consagrada i amb una adoració a la Creu amb motiu de l’Aniversari de Taizé. Vos esperem cada divendres a les 22 h. a les diferents parròquies, la pròxima a Sant Josep Obrer.
  • A més a més, cada dimecres tindran lloc les meditacions quaresmals, enguany, amb un doble horari: a les 16 h. (en castellà) i a les 20 h. (en valencià).
  • Els divendres, de 17 a 19 h. a la nostra parròquia tindrem un temps dedicat a la pregària personal i a les confessions, tot aquell qui vulga acostar-se serà rebut amb les portes obertes.
  • Finalment, cada diumenge a les 18.30 h. es cantaran Vespres a la Basílica, i després, com ja ve sent costum, a les 20 h. tindrem un temps de música que ens ajuda també a la pregària, els concerts de Música a la Basílica.


En quant als esdeveniments que vindran la setmana pròxima destacar que aquest dissabte serà un dia molt important per als i les joves del segon curs de catequesi de confirmació, que a la missa de les  19.30 h. rebran la Paraula. Com a comunitat, és el nostre deure acompanyar-los en aquesta etapa tant important en el camí de la fe i recolzar-los, pregant per què el camí en què es troben siga fructífer.
A més a més els xiquets i joves del Moviment Juvenil Sant Jaume junt als seus monitors tindran aquest cap de setmana la convivència de Quaresma al Campament de Navalón com una introducció al temps quaresmal. Preguem també per a que la seua convivència siga profitosa i puguen, envoltats de la natura i amb les activitats i oracions, apropar-se un poc més a Jesús. (Recordar que no hi haurà missa a les 18 h).


Diumenge, acabàvem la setmana amb la segona Assemblea Parroquial, una vegada més un moment d’encontre en comunitat vist com un èxit tant per gran com per menuts. No oblidem com de important és aquesta tasca que hem emprès junts, com a poble en marxa, per tal de revisar i millorar la nostra comunitat. Quedarà així la última de les Assemblees el mes vinent (el 22 de març); no ens quedem indiferents, cadascú pot aportar una pedra única a aquesta gran paret que entre tots fem.

Que tingueu una bona setmana!

(Vols rebre les actualitzacions setmanals del blog al teu correu? No t'ho penses més i subscriu-te a la nova newsletter! Pots fer-ho fent click ací)