dilluns, 22 de febrer del 2010

PRIMER DIUMENGE DE QUARESMA

Benvinguts de nou, lectors i seguidors de St.Jaume




Després d’aquests primers dies de Quaresma, ens disposem a informar-vos de nou dels diferents actes i esdeveniments que s’han celebrat a la nostra Parròquia o que en breu es van a celebrar.



Aquest cap de setmana, com a una de les activitats més destacades que s’han realitzat a la nostra Parròquia, podríem dir que ha sigut la Convivència que han organitzat els joves del Moviment Juvenil per als integrants del mateix. Un total de 60 persones (entre monitors i xiquets) s’han desplaçat fins a la Serra d’Enguera on han pogut gaudir de moltes activitats i dinàmiques que els monitors havien preparat per a ells.



Seguint la dinàmica de les convivències i campaments passats, ara fa un any aproximadament (a la convivència de l’any passat) conegueren un Rei ja ben entrat en anys que posseïa el Regne de Navalón i els va convidar a formar part de la seua cort, tot i fent-los dignes hereus vitalicis d’aquell regnat en cas de que ell moris. Al tornar en Pasqua, van saber que el Rei havia mort i aquell regnat es trobava baix l’estat de “Regnum Vacanti”, molts interessats per aquelles terres, (empresaris, fusters, cuiners, etc... ) tots ells volien quedar-se amb el regne i explotar les seues respectives feines allí, però no va poder ser, ja que els xiquets vinguts d’Algemesí van ser capaços de demostrar que ells eren els vertaders hereus legítims d’aquell palau i ningú anava a ser capaç d’arravatar-los-ho. Després a estiu, on els vertaders hereus de Navalón arribaren per gaudir d’uns dies d’esplai i diversió al seu regnat, reberen la visita de la colla de la Pelitrúmpeli, qui els van ajudar a passar uns dies plens de màgia i bons moments i els ensenyaren uns jocs molt divertits.



El nadal passà sense cap problema ni confrontació, tot el contrari, van ser uns dies molt especials on els xiquets pogueren desitjar a tothom unes bones festes i realitzar algun que altre detallet per a endur-se a casa.



Ara al tornar de nou al Regne de Navalón, s’han trobat amb uns camperols habitants d’aquell poblat que els han advertit que una família reial francesa havia envaït de nou el Regne, desterrant en aquest cas als camperols (que tractaven de mantindre aquell regne) i no deixant-los a penes ni viure, pujant-los els impostos i llevant-los fins el menjar que tenien. Els xiquets han sigut capaços d’aconseguir aquest nou repte amb l’ajuda dels monitors que han estat en tot moment animant-los a ser forts en la fe que els ajuda a saber el que volen i a perseverar encara que de vegades siga difícil. Aquests valors de segur que els han aprés. A més de realitzar tallers i diferents activitats, oracions i la celebració de la Eucaristia el diumenge. De segur que la recordaran per un cert temps. Ja podeu visitar l'album i veure les imatges de la convivència.





A més de la crònica del Moviment Juvenil, la Parròquia ha celebrat altres actes durant aquests dies, com han sigut L’oració Estacional de Quaresma el divendres a les 22h, les diferents celebracions, l’entrega de la creu als catecúmens de Confirmació i les Vespres, i el Primer Concert de “Música a la Basílica” d’aquest nou temps de Quaresma amb la interpretació de Vicent Ferragud a l’orgue i Raquel Ferragud a la flauta travessera. Mitja horeta d’interpretacions musicals variades que es repetiran tots els diumenges en acabar la missa vespertina a la Basílica.



No deixeu de visitar el blog i escriure les vostres propostes a jovesstjaume@gmail.com