dimecres, 29 d’abril del 2009

Un trocet de cel a la terra...


Després de la convivència de febrer on coneguérem el Rei de Navalon, el dimarts, dimecres i dijous de Pasqua els xiquets i xiquetes de post comunió gaudirem, un any més, del campament. En arribar trobàrem el Regne de Navalón desfet. El Rei ens havia deixat en herència aquell lloc però ara hi havia molta gent interessada en quedar-se allí.

Xiquets i monitors haguérem de superar proves i entrebancs i a la fi, a una assemblea extraordinària celebrada a la cambra reial, el Regne de Navalón passà a mans dels xiquets i xiquetes de la parròquia de Sant Jaume per sempre més. L’última voluntat del Rei eren paraules del mateix Jesús: "que ens estimem els uns als altres tal com Ell ens va estimar"...

Amb aquesta metàfora convertida en una història trepidant amb aventures, esports, vetllades i cançons, els xiquets conegueren l’essència del Regne de Déu i Navalón es va convertir durant tres dies en un trocet de cel. Les oracions (al començament i a l’acabament del dia) feren un recorregut pel Tríduum Pasqual viscut dies abans al poble. Passió, Mort i Resurrecció...

Al campament qualsevol acció i moment del dia creen l’ambient adequat per poder evangelitzar i educar els més menuts en valors com el respecte, la tolerància, la constància, l’atenció, l’amor fratern i la gratitud a Déu... Accions com beneir la taula, celebrar l’Eucaristia fent un rogle amb els elements mínims envoltats de natura o conviure amb gent de diverses edats són una escola d’amor i una experiència de vida.
.
L’equip d’educadors i monitors de la parròquia, capitanejats pel rector, agraïm a tots els pares i mares, una vegada més, la bona acollida que tenen totes i cadascuna de les propostes que es llancen des de Sant Jaume. Això ens anima a seguir treballant i a escalfar motors per a preparar un campament d’estiu a l’alçada. Salut i pau a tots!

2 comentaris:

pacodonderis ha dit...

Salut i pau! Som nosaltres els pares els qui tenim que agrairvos el vostre treball amb els nostres fills i no dubtem que el campament d´estiu serà tot un èxit!

marexm ha dit...

Als meus fills els agradà molt i ho van passar molt bé, moltes gràcies a tots, pel vostre esforç.