dimecres, 29 d’abril del 2009

L’Escolania de Montserrat visita Algemesí i ofereix un concert a la Basílica de Sant Jaume.



Algemesí donarà la benvinguda este dijous als xiquets de l’Escolania de Montserrat i als membres de la Capella de Música que els acompanyen en esta gira per la Comunitat Valenciana. Les ciutats escollides han estat Castelló i Algemesí, llocs en els que oferiran el mateix repertori de peces fent palès el seu alt nivell en la interpretació de partitures de música sacra.

Dins del cicle de concerts organitzats per la parròquia de Sant Jaume sota el títol "Música a la Basílica" que han omplert de contigut cultural els temps d’Advent i Quaresma, l’actuació de la comitiva montserratina ve a tancar la temporada marcada pels temps litúrgics.

El dijous a les 21 hores la Basílica de Sant Jaume acollirà una actuació que farà un recorregut pel Tríduum Pasqual a la primera part amb responsoris propis de la Setmana Santa del compositor Narcís Casanovas, una de les personalitats musicals més rellevant nascuda al sí de l’Escolania catalana.

Per a la segona part del concert, i seguint un ordre cronològic, els xiquets del cor i els homes de la Capella de Música montserratina junt a l’organista Vicenç Prunés i sota la batuta de Bernat Vivancos, l’Escolania delectarà el públic assistent amb cants de Pasqua i Resurrecció. Segona part que inclou peces de gran valor musical com el Regina Coeli del català Cererols, una cantata de Bach, i altres peces de Mendelssohn.

Una visita per al record per la solera cultural i el renom internacional de la institució musical que delectarà el públic assistent. El concert ha estat patrocinat per la Caixa Rural, l’Ajuntament de la ciutat i la Parròquia de Sant Jaume.



Llorenç Niclòs Llorca, fill d'Algemesí i de la parròquia de Sant Jaume cantarà amb els companys de l'Escolania per primera vegada al seu poble. La presència de Llorenç ha estat un dels motius principals que han motivat este concert que farà història a l'agenda cultural de la localitat i que és un plaer acollir al sí de la Basílica de Sant Jaume.


Llorenç, des de la parròquia volem donar-te la benvinguda i recordar-te que ets benvingut, de vell nou, a casa. Ens sumem a l'alegria que tenen els teus pares i amics per la teua actuació a la Basílica i esperem que al remat acabes els darrers mesos a l'Escolania amb la mateixa il·lusió que començares ara fa uns anys.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'han dit que també venen a vore'ls pares d'escolans...imagine que per la proximitat de Vlc a Catalunya. Serà un dia per al record, sens dubte. I el programa té bona pinta.

Anònim ha dit...

Sense paraules! Organització impecable. Ambient familiar. Concert per al record. Enhorabona, Algemesí i Sant Jaume!

Anònim ha dit...

Estic molt content d'haver cantat en el meu poble i a més en els meus companys. Crec que va ser un bon concert