dilluns, 23 de novembre del 2015

CRIST REI DE L’UNIVERS

El passat cap de setmana, el poble d’Algemesí es va reunir al voltant de l’altar per donar gràcies pels tres nous beats del poble; les mongetes de Fons Salutis, Micaela Baldoví i Natividad Medes, i el monjo de Via Coelis Joan Baptista Ferris. Cal donar gràcies a les mongetes i a Déu per poder haver pregat amb tant bona companyia, compartit, celebrat i donar gràcies pels nous beats.

El passat diumenge 22 de novembre, amb la solemnitat de Crist Rei, va concloure l’any litúrgic i ara ens disposem a viure un nou temps: l’Advent. El Senyor diu que el seu Regne no és d’aquest món. Aquest Regne és el de la pau i justícia, vida i perdó, un regne que ha començat i que ja no tindrà fi. És especial i poc convencional per a l’actualitat, que ens porta a l’Eterna Felicitat, el que ens fa comprendre que realment el seu Regne, no és d’aquest món. Per damunt de totes les diferencies i caràcters tots hem de sentir-nos units a l’ombra de la Creu.

A més, el diumenge va tenir lloc també la primera i única assemblea parroquial del curs. Aquesta va ser fruit de les tres assemblees realitzades el passat curs i el seu objectiu era donar forma a part de les propostes que van sorgir en elles. En concret es van tractar: la creació de la Pastoral de la Salut, la configuració del Consell d'Economia, la unió de l'itinerari catequètic del bateig fins la confirmació, la ampliació i formació del grup de lectors i la formació dels grups. Va ser un matí intens i productiu de treball per grups. Ara es treballaran les propostes concretes per a portar-les a terme el més immediat possible i es penjarà un resum de totes les propostes i comentaris a la pàgina web en tan bon punt estiga el material llest.

Respecte als esdeveniments per a la pròxima setmana, el proper dimarts 24 de novembre a les 16.30h, tindrà lloc un encontre d’oració i presentació del projecte diocesà de Vida Creixent. Per la importància de l’Encontre, s’encareix a tots els membres del grup l’assistència així com les persones que no formen part del grup de Vida Creixent, també poden formar part. 
El pròxim dissabte 28 de novembre, de 10 a 12, hi haurà una formació impartida pel professor de Teologia Fonamental i Eclesiologia Pastoral de la Universitat Pontifica de Salamanca, Juan Pablo García Maestro, el qual donarà pautes per a l’any de la Misericòrdia basades en Misericordiae Vultus que recentment ha escrit el nostre Papa Francesc. Iniciarem ben prompte el Jubileu de la misericòrdia i com a temple jubilar de peregrinació que som cal que siguem els primers en prendre consciència del que això significa i comprendre bé com ens implica com a parròquia i com a cristians aquest any sant. Aquest serà un bon moment d’encontre i una oportunitat única per a informar-nos i seguir formant-nos. Així mateix, el divendres anterior, dia 27, hi haurà a l’Abadia una xerrada-col·loqui amb el mateix professor sobre els pressupostos antropològics de la fe.


Cal recordar que el dissabte passat els xiquets del Moviment Juvenil, van rebre la circular per a l’activitat de Guitarretes del dissabte 5 de desembre. Com cada any, els més menuts de la parròquia es queden a dormir al Patronat per a poder acudir a missa Guitarretes el diumenge. Les inscripcions per aquesta l’activitat seran el divendres 27 de novembre de 18.30 a 20h. a l’Aula Magna (Patronat). Si no teniu la circular, la podeu trobar al següent enllaç: http://media.wix.com/ugd/9be30e_3065d51e274042559dce5d0ff95a604a.pdf


Finalment, recordar-vos a tots que estem a poc més d’un mes per que vinguin a la nostra parròquia joves peregrins de tots els països d’Europa seguint l’Esperit de Taizé per participar de l’Encontre Europeu. En resum els joves estaran ací del 28 de desembre a l’1 de gener i compartiran amb nosaltres moments de pregària a les parròquies i vivències amb les famílies d’acollida. Durant les últimes setmanes ja hem pogut escoltar diferents informacions i testimonis, fins i tot un grupet de gent la parròquia ja s’ha posat mans a l’obra amb la preparació de l’encontre però encara queda el més important... Acollir-los!

Ja hi ha un bon grupet de famílies disposades a acollir als peregrins que vindran en Cap d’Any, unes 50 aproximadament, però encara ens queden molts joves per acollir així que si encara no t’has decidit a acollir pots fer-ho omplint el formulari de la pàgina web o demanant informació a la sagristia. Serà una oportunitat única per a que aquells qui mai han participat en una experiència com aquesta puguen viure-ho d’una forma diferent, que la comoditat, la por o l’idioma no siguen cap impediment per acollir a casa a algun jove que no necessita res més que 2 m2 per posar el seu sac de dormir i una bona companyia familiar per compartir els moments viscuts.

Per començar a entrar en ambient i amb motiu de la setmana internacional de solidaritat amb els habitants de Palestina, el pròxim diumenge a les 20 h. tindrem a la nostra parròquia una altra oració d’estil de Taizé a la que acudiran també voluntaris i germans de la comunitat i a la qual també esteu tots i totes convidats!