dilluns, 16 de desembre del 2013

El Nadal s'apropa!


Encetem aquesta nova setmana carregada d’informació parroquial!

En arribar al centre de l’Advent, comencem ja a experimentar el Nadal. Vegem amb goig que s’apropa. I eixa, és la causa de la denominació d’aquest diumenge que marca la mitat d’aquest temps litúrgic. Vertaderament cal manifestar la nostra alegria, perquè el Senyor està prop. Però a nosaltres ens correspon acostar-lo als altres. És a dir, mostrar, participar i compartir el Nadal.

El passat cap de setmana els xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil acompanyats pels seus monitors i monitores se’n anaren de convivència a Navalón on, per sorpresa, es quedaren aïllats per un allau. Però ells, forts i valents com són, aconseguiren sobreviure de forma extrema a les adversitats que se’ls presentaren; el treball en equip i la perseverança donaren el seu fruit, i finalment la vinguda d’un fet desconegut els alliberà, fent possible la seua tornada a casa.

El diumenge també gaudirem del concert de Música a la Basílica, Gaudium, aquesta vegada a càrrec de Pablo Màrquez, organista de la Catedral de València. Un programa composat per obres de Joan Bta. Cabanilles, G. Böhm i J.S. Bach van ser interpretades per aquest jove però amb intensa trajectòria de la musica de clave i d’orgue.

També cal dir que des del final de la novena de guitarretes, està oberta la Campanya del Menjador de Lima, un projecte que nasqué a la nostra parròquia en el 750 aniversari de la troballa de la Mare de Déu de la Salut, i que pretén assegurar una menjada al dia als xiquets i xiquetes de que no tenen res a les seues cases durant tot l’any gràcies a la generositat de les persones del nostre poble. Qualsevol aportació per xicoteta que siga serà benvinguda, els donatius es poden fer a l’Oficina i a la Sagristia. Recordem que no tots gaudeixen dels luxes que nosaltres tenim i que un xicotet gest nostre pot ser una gran alegria per a un xiquet a l’altra banda del món.

Atents a aquesta setmana plena, que d’events que no ens podem perdre!
Aquesta setmana continua celebrant-se la Novena del “Niño Jesús” a les 20 h. a la parròquia de Sant Pius X.
Demà dimarts,tindrà lloc l’últim recés d’aquest any de l’Acció Catòlica i Vida Creixent a les 16 h. en la parròquia de Maria Auxiliadora. A més, dimarts també, en acabar la sessió de l’Institut Diocesà de Ciències Religioses, els membres del mateix es reuniran per fer un sopar de sobaquet i despedir-nos abans del Nadal.
El pròxim dimecres 18 a les 20:30 serà la celebració de la Llum de la Pau de Betlem a la parròquia de Maria Auxiliadora, preparada per tots els grups de joves el poble, en la qual es repartirà la llum, per així poder omplir les nostres llars de l’escalfor de Jesús, i a la que esteu tots convidats.

El cap de setmana ve carregat de música nadalenca! El dissabte 21 a les 12 tindrà lloc a la Basílica el tradicional retaule de Nadal, en el que participen els xiquets i xiquetes més menuts de l’Schola Cantorum. I el diumenge 22 a les 20 h. serà el concert de Nadal, en el qual el Cor Cabanilles i els Xiquets Cantors, acompanyat de l’orquestra Ensems, ens delectaran amb la música de H. Schütz: Història del naixement del nostre Senyor Jesucrist.
Finalment, recordar també als xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil que aquest dissabte encara hi ha activitat al patronat, sent aquesta l’última sessió de l’any i també als de 1r i 4t cicle que tindran sopar el divendres 20 (més informació a les pàgines dels respectius cicles).

Que passeu tots i totes una bona setmana d’Advent!