dimarts, 21 d’abril del 2009

TRIDUUM PASQUAL

De nou, el blog es posa al dia i ens disposem a contar-vos tot el que hem fet i participat aquests dies passats.

Tota la Setmana Santa ha estat plena d’actes, processons i celebracions molt participatives per part de la feligresia de la nostra parròquia i de l’Arxiprestat sencer.




El dimecres Sant, tinguérem la Celebració Comunitària de la Penitència, amb la repartició dels Sants Olis per a les diferents Parròquies de l’Arxiprestat i l’ungiu prebaptismal dels xiquets que anaven a ser batejats a la Vigília Pasqual.





El Dijous Sant, dia en que es celebra l’ institució de l'Eucaristia, la colla de campaners, va fer un repic a les 12h per motivar a la gent i avisar de l’ importància del gran dia. Després a les 19’00h feren els tres repics i vols per a la Celebració i començarem la Santa Missa de la Cena del Senyor. Al glòria, totes les campanes es quedaren mudes pel dia del gran silenci fins la Vigília Pasqual. Després de l’homilia es va procedir al lavatori de peus, on el Rector de la Basílica, va llavar els peus a 12 feligresos de la Parròquia membres de diferents grups que simbolitzaven a la comunitat sencera de la parròquia de St. Jaume. Al finalitzar la comunió es va reservar el Santíssim Sagrament al monument. Les campanes es deixaren gitades en senyal de dol, i al voltant de les 22h un gran grup de gent, encapçalat per els joves de les diferents parròquies anaren visitant els diferents monuments de totes les Parròquies de la ciutat.





El Divendres Sant, dia del Gran Silenci, celebrarem a les 7 del mati, des del Calvari fins la Parròquia el Via Crucis i a continuació el Sermó de les Set Paraules. A continuació l’ofici de tenebres. Per la vesprada els Sants Oficis amb l’adoració de la Creu i la pujada a l’Altar, i a continuació la processó del Sant Soterrar. Al finalitzar la processó, acompanyarem el Crist de l’Agonia fins el Calvari.





No hi ha Pasqua sense passió, així doncs, després d'haver celebrat la Passió i la Mort del Senyor, ens reunirem de nou a les 23h per Celebrar tots junts la Vigília Pasqual, Celebració mes important de tot el cicle litúrgic. Començarem la celebració a la Plaça Major on s’havia fet la foguera que donaria foc nou al Ciri Pasqual i a totes les candeletes que duia la gent. Es llegiren les lectures de l’Antic Testament, i s’entonà el Glòria, en aquest moment es van encendre totes les llums de l’església i la colla de campaners començà el vol de campanes. Continuarem amb l’epístola i entonàrem l'Al·leluia Pasqual al mateix temps que començaren a volar els paperets amb “Al·leluia”. La celebració va continuar, amb la benedicció de l’Aigua de la font de la porta de l’aire que es va gastar per omplir la pila Baptismal i es batejaren a dos xiquetes. També van rebre la comunió 5 xiquetes i el nostre acòlit Juan Manuel. Al finalitzar la Celebració hi participarem d’uns dolços amb xocolate que havien preparat uns col·laboradors.