dilluns, 16 d’abril del 2018

EN LA CINQUANTENA PASQUAL


Passada la Vuitava Pasqual, que com sabem, ve a ser com un diumenge llarg, prolongació del dia de Pasqua de Resurrecció, continuem en un temps especial: que ens separa de la Pentecosta.


Els dies pasquals, més prolongats que altres temps litúrgics, es viuen aleshores com un temps de festa, d’alegre festa, perquè Crist està viu, ressuscitat i gloriós. Vivim amb el Senyor que ens va ser arravatat i ha tornat vencedor de la mort per salvar-nos. Per això no ens postrem en terra, ens estem dempeus i en lloc de dejunar, mengem, i el plor penitencial l’hem substituït per l’alegria de l’al·leluia.  Tota l’antiga Aliança reflexada a l’Antic Testament és sols la preparació per celebrar la realitat del regne de Déu en aquest Temps Pasqual.


En les lectures, es llegeixen els Fets dels Apòstols, l’Apocalipsi i les cartes de sant Joan i sant Pere, i en l’evangeli es proclama el de sant Joan i les aparicions del Senyor Ressuscitat segons l’evangelista de l’any, per així donar a entendre una vegada més, que estem en un temps nou.




La darrera setmana va ser culminada per un camp de treball a Navalón, on famílies, joves i infants gaudiren d’un dia de convivència i treball per millorar el nostre campament. Aquest mateix dia també van ésser batejats tres xiquets i tres xiquetes a la Basílica. Preguem pels neòfits i per les seues famílies.



Aquesta setmana cal destacar que el dissabte 21 d’abril, en la Missa de les 18h, es realitzarà l’entrega del “Parenostre” als joves de Tercer Curs de Confirmació. Un xicotet pas més cap a la seua confirmació aquesta Pentecosta.
D’altra banda, recordar que el proper dimecres dia 18 a les 20:15h a la Basílica hi haurà reunió per a les famílies dels xiquets i xiquetes de 3r de Catequesi, els qual rebran d’ací poc temps el sagrament de l’Eucaristia.


Estem en Temps de Pasqua, i això suposa sentir-nos renovats: més solidaris, més compromesos, més comprensius, més germans. Però amb la nostra salvació, va implícita l’ajuda a tots aquells que ens envolten i que encara no l’han experimentada. Comuniquen l’experiència del perdó i de la salvació. Estem en Pasqua, i la Pasqua és per a tots perquè Crist ha ressuscitat per a tots.