dimecres, 13 de desembre del 2017

OBRES ALS CAMINS DEL SENYOR?

Benvolguts lectors!

Acabada ja la Novena a la Mare de Déu de la Salut, guardem les guitarretes fins l’any que ve, però amb compte de que no es desafinen!! No oblidem la nostra Mare que dia a dia ens espera, ella que és Salut de les nostres malalties, consol de les nostres debilitats i problemes.

Reprenem de nou l’Advent i la seua austeritat fins arribar a les Fèries Majors, a partir del 17 de desembre. Aquest diumenge, celebrant el II d’Advent hem escoltat la crida de Joan el Baptista: “Prepareu els camins al Senyor”, “Convertiu-vos”. El Papa Francesc es feia aquesta reflexió: “De què ens hem de convertir? Pensem els cristians. Nosaltres ja estem convertits perquè ja som cristians. Això és per als que no ho són encara”. I el mateix Papa ens respon: “Justament d’això ens hem de convertir. De pensar que no necessitem conversió”.

Fem repàs i recordem allò que ens reunirà i ens han reunit aquests dies.

Aquest cap de setmana passat hem acabat el novenari a la Mare de Déu Immaculada i la Missa de Guitarretes. Nou matinades que el poble sencer ha celebrat, d’una manera o altra, convocats al voltant de l’Altar el memorial de Jesús, el nostre amic i germà.
Molts han sigut els xiquets que han passat per aquestes celebracions, els xiquets i xiquetes del Moviment Juvenil de les Parròquies, els alumnes de distints col·legis i d’altres valents que cada matí, acompanyats pels seus pares o iaios han deixat amb molta il·lusió el llit per veure si els tocava la rifa. Aquesta il·lusió no ha d’apagar-se i cal transmetre-la als més menuts, que no quede xiquet en el poble que no conega a la Mare de Déu, perquè ella no ens deixa, es queda per sempre ací.

El passat diumenge, dins del cicle de concerts de Música a la Basílica, celebràrem un Concert-Recital que els monitors del Moviment Juvenil i alguns membres de l’Schola Cantorum, acompanyats per Vicent Ferragud a l’orgue, ens oferiren. La representació va estar presidida per la imatge de la Mare de Déu de la Salut, la qual fou traslladada en acabar aquest acte fins al seu cambril. Adam i Eva, Santa Bàrbera, Sant Bernat i ses germanes i l’elecció del nom de la Mare de Déu van ser les representacions que es van posar en escena, intercalades amb els gojos i alguns cants i motets a la Mare de Déu de la Salut.
  




També el divendres passat, dia de la Immaculada Concepció de la Mare de Déu donàrem inici a la Campanya del Menjador de Lima. Com per tots és sabut, la Parròquia i el poble d’Algemesí adquirí l’any 2000 el compromís de construir i mantenir aquest Menjador en els suburbis de Lima i on, a dia d’avui es continua assegurant als xiquets una menjada al dia. Aquesta campanya va dirigida expressament cap als xiquets i xiquetes del Cerro 7 de octubre i que cada any les religioses de Santa Ana distribueixen per poder fer front a les despeses que el Menjador ocasiona. Podeu fer la vostra aportació per al Menjador en la sagristia de la Parròquia, cal recordar que si no heu fet cap aportació a organitzacions sense ànim de lucre, podeu comptar amb grans beneficis fiscals. 

Campanya del Menjador de Lima.


Pel que fa als propers esdeveniments...

El proper dimecres a les 20:15h en la Basílica tindrà lloc la reunió per a mares i pares dels xiquets i xiquetes de tota la Catequesi de Primera Comunió (1r, 2n i 3r). És important l’assistència i implicació en aquesta tasca d’educació cristiana dels més menuts de la casa.

A partir d’aquesta setmana ja està oberta la inscripció per a les intencions de l’any 2018. Totes aquelles persones que vulguen oferir intencions de misses i exercicis ja poden fer-ho en l’oficina parroquial en el seu horari.

El proper dissabte en la Missa de xiquets, joves i famílies es beneiran els “Jesusetsdels Betlems. Acompanyem i animem als més menuts a portar els “ninyets” per tal de significar i motivar-nos cap a la vinguda del Messies.


Aquest proper diumenge celebrarem el conegut com diumenge Gaudete. A les 9h la Missa pro-pópulo serà en gregorià, acompanyada pel Cor de Gregorià de la Basílica.
Per la vesprada, com cada diumenge d’Advent, a les 18:30h Vespres solemnes d’Advent i després de la missa vespertina continuem amb el cicle de concerts de Música a la Basílica. El proper diumenge dia 17, a les 20h tenim una cita amb el quintet Péntesis que ens oferirà el concert Vents d’Advent, una cita a la qual no podem faltar.



L’advent va avançant, el Nadal va apropant-se i en nosaltres ha de notar-se.
Únicament reconeguent-nos pecadors podrem entrar pel camí de la conversió 
i prepararem la vinguda del Senyor. 

I tu, com dus les obres al teu camí del Senyor?