dimecres, 11 d’octubre del 2017

TORNEM A LA CÀRREGA!

Benvolguts amics i amigues de la comunitat parroquial Sant Jaume Apòstol,

hem deixat enrere l’estiu, els campaments, els viatges, setembre i les festes, i de nou pareix que tornem a una monòtona rutina. Però fins i tot això és motiu de goig i alegria a la nostra parròquia, perquè comença el curs parroquial a Sant Jaume!

Estem molt contents de que així siga. A més a més tornem a la càrrega plens d’il·lusions i un munt de noves sorpreses que vos anirem desgranant poc a poc. Però aquest camí en comunitat és impossible sense tots i cadascun de vosaltres, que encarneu una humil església de poble, l’essència mateixa del Poble de Déu que camina amb la pes de la història i la mirada esperançadora del futur, empentats per la crida que el Senyor ens fa cada dia a cau d’orella: “Seguiu-me i vos faré pescadors d’homes” (Mt 4, 19).

És el mateix Jesús el qui ens crida: “Aneu també vosaltres a [treballar en] la meua vinya” (Mt 20, 4). Tots estem cridats a treballar en la vinya del Senyor: uns a primera hora del matí, d’altres a migdia i altres a última hora, però no hi ha ningú que quede fora. I és que aquest camp del Senyor és molt gran, i cadascú sap on està el seu treball, encara que tots tenim la comunitat cristiana com un espai comú on Ell ens crida i estima.

Aquest és, justament, un bonic paral·lelisme amb la nostra parròquia. Hi ha nombrosos grups que treballen de manera autònoma i per separat, però una cosa ens uneix a tots: formar part de la mateixa comunitat parroquial, ser treballadors de la vinya del Senyor i participar de l’eucaristia. Com bé saps, estes properes setmanes iniciarem totes les activitats ordinàries, i cal que cadascú trobe allò on el Senyor el crida a treballar: al grup d’agranadores, a Càritas, al grup de Vida Creixent, al Moviment Juvenil, a la Catequesi de Confirmació o Primera Comunió, al projecte Naïm, Acció Catòlica, etc. Com veus són molts els grups en els que pots posar-te mans a l’obra per fer d’aquest un món i una parròquia millor. Busca el teu i posa’t en marxa!

I com que la cosa comença a arrancar, agafa la teua agenda que tenim una setmana ben carregada. Pren bona nota!
  • Demà mateix, dijous 12 d’octubre, celebrem la festa de la Mare de Déu del Pilar, titular i patrona de la parròquia al Carrascalet. Felicitem a tots els seus veïns i desitgem que celebren amb goig la seua “Pilarica”. Tanmateix vos convidem a que participeu activament en totes les activitats i actes litúrgics que tindran lloc. Entre ells, destaquem la Missa major de demà dijous a les 13h, i la processó general per tot el Carrascalet i l’entrada solemne de la Mare de Déu a la seua parròquia a partir de les 19h.
  • El proper dissabte 14 a les 17h al Patronat tindrem l’activitat d’inici de curs del Moviment Juvenil, dirigit a xiquets i xiquetes des de 3r de primària. Podeu inscriure els més menuts el proper divendres 19 d’octubre a les 20:30h a l’Aula Magna del Patronat o el mateix dissabte 14. Els monitors i xiquets t’esperen per passar una bona estona!
  • El mateix dissabte 14, però a les 19:30h, hi haurà la Missa d’Inici del Curs Parroquial. Una bona manera de retrobar-nos tots al voltant de la taula del Senyor i començar el curs amb ganes i energia.
  • A més, volem recordar-vos que des del passat diumenge 8 d’octubre, les celebracions del cap de setmana han canviat el seu habitual horari d’estiu. Endavant tindrem missa els dissabtes a les 18h i les 19:30. A més, els diumenges hi haurà a les 9h, 12h i 19h. Amb aquesta oferta no tens excusa per retrobar-te amb Jesús!


Esperem que acabeu de passar una bona setmana i agafeu aquest curs amb les mateixes ganes que nosaltres, tots disposats a fer de la nostra una parròquia més unida, una comunitat que camina decidida en l’amor de Déu i en la fe que ens infon el seu Esperit.