dilluns, 5 de desembre del 2016

DIA DE LA PURISSIMA: COMMEMORACIÓ ESPECIAL EN EL FINAL DE GUITARRETES

Encetem una setmana amb molts esdeveniments importants. Entrem en la recta final de la Novena de Guitarretes que finalitzarà dijous 8 de desembre, dia de la Concepció Immaculada de la Mare de Déu. Enguany, coincideix aquesta festivitat en el 5é aniversari de la declaració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.  Donada aquesta coincidència, celebrarem l’esdeveniment commemorant de manera especial el dia de la Immaculada. Els actes preparats per a aquesta celebració seran:
  • 7 de desembre: A les 19h, cant de la Sabatina i Novena. En acabar, dansà popular des de la placeta dels Dolors que entrarà a l’església per tal de ballar front a la Mare de Déu. Cal recordar que per aquestos actes, es suspèn la missa vespertina.
  • 8 de desembre: Despertà general amb les campanes al alba i última Missa del Novenari de Guitarretes. En acabar, sobre les 7.30h, trasllat en romeria de la imatge fins el Convent. Allí, visitarà la Residència i a la capella d’aquesta es resarà el Rosari. A les 9h es venerarà la imatge i a les 10h tindrà lloc la Missa d’acció de Gràcies a la Mare de Déu. En acabar, es realitzarà la processó fins a la parròquia pels carrers Fusters i Muntanya.



La celebració especial d’aquestos actes va més enllà i no sols és un motiu de festa i de celebrar la distinció que té la Festivitat de la Mare de Déu de la Salut. Sinó també de donar-li rellevància a la Festivitat de la Puríssima amb tota la càrrega de fe i devoció que desperta la Novena de Guitarretes. És per això que es va a demanar a l’Arquebisbe que sol·licite a la Santa Seu, la concessió d’un Jubileu cada vegada que el 8 de setembre caiga en diumenge. De forma que cada 5, 6  i 11 anys tindríem tots els privilegis d’Any Jubilar i realçaríem la Festa de la Puríssima amb una solemnitat especial.

Pel que fa als esdeveniments de la setmana, cal recordar que dilluns 5 de desembre a les 20.15h en la casa Abadia tindrà lloc la reunió preparatòria per a pares i padrins dels xiquets i xiquetes que seran batejats el diumenge 11.

A les 10h del matí el dia 6 de desembre, començaran en la Parròquia les feines del muntatge del Betlem. El lema que portarà enguany és “Advent, temps d’esperança, temps de recerca, temps d’encontre”. Començarem amb la preparació de l’estructura del betlem i en la feina grossa d’aquest. Vos animem a que vingueu a col·laborar en el muntatge ja que entre tots serà molt més fàcil!




Campanya del Menjador de Lima.
El dia 8 de desembre, com va sent habitual, s’obrirà la campanya per a la recollida de diners per al menjador de Lima. En breu es donarà informació més detallada però aprofitem per animar-vos a fer donacions per tal d’aconseguir el major nombre de beques possibles per a que xiquets i xiquetes que viuen en condicions desfavorables tinguen el menjar d’un any assegurat. L’Advent és un moment perfecte per despertar aquesta generositat en tots nosaltres.

El Moviment Juvenil Sant Jaume, continuarà dissabte en la seua activitat habitual a les 16h i Celebració a les 18, després de l’activitat especial de Guitarretes. Un bon nombre de xiquets ens vam quedar al Patronat a dormir per tal de tots junts anar a la Celebració en la què participaren també molts xiquets i joves de les Parròquies de Maria Auxiliadora i Sant Pio. Els  xiquets i xiquetes de 1r i 2n cicle feren un fanalet que utilitzarem el 8 de desembre, quan acompanyem a la Mare de Déu en la romeria que tindrà lloc en acabar la Missa guitarretes. Eixe mateix dia els repartirem en acabar la Celebració. La resta, podeu portar-se’n un per tal d’il·luminar el camí fins el Convent.




A més, informar-vos que els joves de 4t cicle junt a Cáritas Interparroquial, han organitzat una campanya de recollida de material escolar que serà donat a Cáritas i repartit entre els xiquets i xiquetes que més ho necessiten. Podeu aportar material sense estrenar el dissabte 10 de desembre a les 16h al Patronat, de 19 a 19.30h a Sant Jaume  o eixe mateix dia a les parròquies a la missa vespertina. Esperem les vostres aportacions!



Per últim i de cara als dies 7 i 8 de desembre, vos animem a participar en els actes. Especialment a tots els xiquets i joves en la romeria fins al Convent ja que seran els protagonistes del trasllat i els qui portaran la imatge. A més, per a la processó, vos animem a que participeu d’ella acompanyant en ciris a la Mare de Déu i li donem el valor espiritual que aquesta commemoració en el dia de la Puríssima es pretén.



Vos esperem a tots i totes!