dilluns, 1 de juny del 2015

Preparant el Corpus: una invitació a l’alegria!

Acabada la Cinquantena Pasqual amb la solemnitat de Pentecosta reprenem el temps ordinari celebrant diverses festes dedicades al Senyor, de les quals destaquem tres: la Santíssima Trinitat, ahir diumenge; el Corpus Christi, el proper diumenge i el Sagrat Cor de Jesús, el divendres després del Corpus.

A més a més, comença també la festa dedicada a Sant Onofre, patró del nostre poble, i seguint el programa que iniciàrem l’any passat, el pròxim dimecres dia 3 de juny a les 20 h. se celebrarà l’Eucaristia a l’ermita per poder iniciar la Novena. En acabar es traslladarà la imatge del Sant a la parròquia de St. Pius X, on cada dia es farà la novena i la missa a les 19 h.

Cal destacar que aquest dimecres 3 i dijous 4, de 20 a 21 h. a la Casa Abadia seran les matrícules per als i les joves que a l’any que ve començaran la catequesi de confirmació, per a més informació podeu contactar amb els i les catequistes.

Aquest divendres, celebrem també la festivitat de Sant Marcel·lí Champagnat. Es celebrarà amb una missa a les 9h i, la vespra, amb un acte d’oració preparatòria a les 19 h.

El pròxim diumenge podrem viure el que és, per als cristians, la manifestació més gran de l’amor de Déu en la donació del seu Fill a l’Eucaristia. La festa del Corpus és eixe amor de Déu que es fa concret en un Cos entregat i una Sang vessada pel perdó dels pecats. Celebrem el mateix misteri que el Dijous i el Divendres Sant, però ara d’una forma més festiva i joiosa: adorant la presència sagramental de Crist en el Pa de l’Eucaristia.
L’Eucaristia, que sempre és motiu de festa i gratitud, i naturalment, de responsabilitat, per això no es pot viure oblidant els altres, sobretot els més necessitats. Durant la setmana s’anirà preparant la solemnitat i tots els elements externs que l’envolten, i que s’han de curar. Dissabte pròxim, a les 16 h., es convida a tota la gent amb possibilitats a tallar verd per poder preparar l’enramada amb la que adornarem els carrers pels que passe la processó.

Així mateix, el dimecres 3, a les 20.15 h. tindrà lloc una reunió per als pares i mares dels xiquets i xiquetes que han celebrat enguany la Primera Comunió per tal d’organitzar els torns de portar el pal·lis i altres quefers en la festa.

Pel que fa a la processó del Corpus, l’eixida del Santíssim tindrà lloc a les 19 h. a la Plaça Major on la rebran el ball de la Moma i els Gegants. La resta de dansetes seguiran el trajecte habitual des de la placeta del Carbó, on podrem veure des dels més menuts vestits de turcs, fins als més grans gaudir d’aquestes danses tradicionals tant nostres.


El Corpus és una invitació per a fer festa i alegrar-nos per la presència de Crist en l’Eucaristia, convidem així a tots els cristians del poble a viure amb intensitat aquesta festa tant joiosa!