dilluns, 18 de maig del 2015

EN LA VIGÍLIA DE PENTECOSTA, PREGUEM TOTS JUNTS



Este diumenge se celebrava el dia de l’Ascensió del Senyor al Cel, als 40 dies de la seua resurrecció. Torna al Pare, que li havia enviat al món, desprès d’haver obrat la redempció de tota la humanitat per la seua entrega a la mort. Ara viu eternament intercedint per tots nosaltres i oferint-se al Pare en cada Eucaristia per la salvació de tot el món.

El Cos Místic de Crist és l’Església i, animat per l’Esperit Sant, serà presència real del mateix Crist en el món. Hem de pregar que siguem dòcils a l’acció de l’Esperit en nosaltres, per a que ens impulse a ser el testimoni de Crist. Ens unirem en aquesta pregària el divendres 22 de maig a les 22’00h en la Placeta de la Capella de la Troballa, per invocar, amb Maria, la força de l’Esperit Sant en vigília. Serà una pregària a estil Taizé per la unitat dels cristians i per la pau en tot el món; que no ens vença la indiferència o la comoditat i participem en aquest preciós moment en comunitat.

A partir de les 23’00h d’eixa mateixa nit, prolongarem la vigília en un temps d’adoració del Santíssim fins a les 18h del dissabte 23, a l’interior de la Capella. Tindrem tres moments de pregària en comú: a les 23’00h la Vigília d’Adoració Nocturna, l’endemà a les 9’00h del matí Laudes i a les 18’00h Vespres i la reserva del Santíssim (per aquest motiu no hi haurà missa a la Basílica el dissabte a les 9h).




El mateix dissabte, Vigília de Pentecosta, serà també el dia de la nostra Comunitat Parroquial, ja que el dia de Pentecosta és l’aniversari de l’Església. Paral·lelament a la jornada de pregària en la Capella, tindrem una celebració lúdica i de convivència fraterna en el Patronat amb activitats per als menuts des de les 12h del matí; després tindrem dinar de germanor, a les 14h (els tickets es poden adquirir a l’Oficina Parroquial o als monitors per 5 euros). Continuarem la celebració junt a l’altar de la Basílica amb la Missa d’acció de gràcies i de fi de Curs pastoral a les 19h.


 

Recordem que el diumenge, dia de Pentecostés, els joves de la nostra parròquia rebran la Confirmació. Per aquest motiu, el dijous 21 a les 20’15h tindran la penitencial i l’assaig de la celebració.
El divendres 22 celebrarem la festa de Santa Rita, fent a les 13’00h una missa en el seu honor.
Per a preparar la solemnitat de Pentecosta tindrem, durant tota la present setmana, en els exercicis diaris, les Vespres a l’Esperit Sant, i també l’Exposició del Santíssim del dijous.


Que tinguem una molt bona setmana i que ens anem preparant dia a dia per a la Festa de Pentecosta, dia de l’aniversari de l’Església com a comunitat. Esperem la vostra participació fervent en les 24 hores de pregària i d’adoració en la Vigília de Pentecosta i en la Festa de Pentecosta.