dilluns, 12 de gener del 2015

Diguem adéu al Nadal i comencem amb el temps ordinari

Diguem adéu al Nadal i comencem amb el temps ordinari!

Després d’unes setmanes de vacances, tornem amb tota la informació parroquial. Per tal de concloure el temps de Nadal, cal destacar que durant aquest temps hem viscut  tres moments en el que la litúrgia celebra la manifestació del fill de Déu fet home i que l’introdueix a la vida pública. Aquests fets s’anomenen “Tríptic de l’Epifania” i són: la manifestació dels mags, el baptisme de Jesús al Jordà i les bodes de Canà. Amb aquesta triple manifestació, tenim la cloenda del temps de nadal i ens introduïm en el temps ordinari.

Tots aquells que coneguem de Déu fet home, som l’església convocada en nom de Crist. Aquesta església, avança pel món guiats per la fe en el testimoni de Crist. É per això que estem convidats a seguir recorrent un camí de reflexió i revisió anomenat Itinerari Diocesà d’Evangelització.
Cada comunitat parroquial, buscarà els mitjans propis per a iniciar aquesta nova etapa de la vida de la diòcesi i, junts, participar en allò que cadascú puga fer. En el cas de la nostra parròquia ho farem a través de les assemblees parroquials, tasca que iniciarem el divendres passat amb una celebració de la Paraula.
El passat diumenge 11 de gener celebrarem el baptisme del Senyor, la tercera gran festa del Nadal, on Jesús és reconegut per Joan Baptista. A més, els xiquets i xiquetes que aquest any faran la seua primera comunió renovaren les promeses del bateig.

Cal recordar que aquesta setmana es reprenen les activitats que la setmana passada no ho feren, com la catequesi de Infància el dilluns i el IDCR el dimarts. A més, el dimarts 13 de gener hi haurà reunió d'Acció Catòlica a les 16:.30h al Patronat.


En referencia al II Concurs Nacional d’interpretació per a Joves Organistes, cal destacar que el divendres 16, a les 20h intervindran Vicent Ferragud Girbés i David Morales Tend i, el dissabte 17 a les 20:.30h, Pedró Aguiló Jiménez i Ana Lucía Buzón Calderón. Per a finalitzar, l’orquestra de Cambra de l’OSR i David Morales, guanyador de l’edició anterior, oferiran el “Concerto in F Major, núm. 13, de Handel”.


Durant tota la setmana continuarem amb la novena de Sant Antoni, mitja hora abans de la missa vespertina, la qual conclourà el dissabte 17 de gener. A més, aquest mateix dia, celebrarem el Sant Antoni Abat i el diumenge 18 a les 13h tindrà lloc la benedicció dels animalets a la porta de la Basílica.

El pròxim diumenge 18 de gener, començarà l’Octavari per la Unitat dels Cristians. Per tal de donar-li inici, a les 20h tindrà lloc una oració d'estil Taizé a la qual esteu tots convidats a assistir

Finalment, cal recordar que estem apunt de finalitzar amb la campanya del 2014 del Menjador de Lima. Tots som conscients del que suposa aquest menjador per al xiquets i xiquetes d’eixa zona. Si teníeu idea de col·laborar encara ho podeu fer.

Som poble de Déu, un poble que Déu s’estima i que ha de respondre a la seua crida!