dilluns, 19 de gener del 2009

DIUMENGE... DIA DEL SENYOR!!





ST. ANTONI ABAD

Aquest matí de diumenge, com cada any, a escasos minuts per a la 1 del mitgdia, han sonat les campanes, la plaça major albergaba a fidels que duien les seues mascotes per a passar-les baix al Sant i ser beneides pel Rector de la Basílica. Caballs, gossos, gats, serps, cabres, tortugues, peixos, etc.








CONVERSIÓ DE ST. PAU.





Diu l'escriptura:  A l'any 36, camí de Damasc mentre perseguia cristians per dur-los a Jerusalem per ser jutjats és quan té lloc la seva conversió degut a l'aparició de Crist segons els Fets dels Apòstols:Però mentre feia camí s'esdevingué que, en ser prop de Damasc, de sobte esclatà al seu entorn un fulgor celestial, i caient per terra va sentir una veu que li deia: "Saule, Saule, per què em persegueixes?". Ell respongué: "Qui ets, Senyor?" Li digué: "Jo sóc Jesús, el qui tu persegueixes. Aixeca't, fes cap a la ciutat, i allà et diran el que has de fer. A Damasc s'hi va estar tres dies sense veure-hi i sense menjar ni beure res. A les seves epístoles no parla d'aquest fet, però afirma que perseguia als cristians i que se li aparegué Jesús com a un que neix fora de temps (1 Corintis 15, 8). Recobra inmediatament la vista, es converteix al cristianisme i és batejat per Ananies. Comença a ensenyar i a predicar a les sinagoges de Damasc que Jesús és el Messies que els jueus esperen. Retorna a Jerusalem on Bernabé, antic company d'escola l'espera, i el presenta als apòstols, on continua predicant.

Aquest pròxim diumenge 25 de Gener, celebrarem la festa de la Conversió de St. Pau, en aquest any dedicat a St. Pau, cel.lebrarem de forma particular aquesta festivitat.

Tindrem volteig de Campanes manual, per la colla de Campaners d'Algemesí: 
 
     -        Dissabte 24 a les 12'00h. Vol de Vespra de Solemnitat.
     -        Diumenge 25 a les 12'00h. Vol de Solemnitat.

Ademés, també celebrarem aquest día de forma especial, el 10é Aniversari de l'oratori d'El Messies"

La celebració pro pópulo serà a les 9'00h. Recordar que per la vesprada no hi haurà cel.lebració de l'eucaristía, tant a la Basílica com a la Capella de la Troballa. L'horari de les mises serà per tant: 9'00h (pro populo) i  12'00h.











SETMANA DE PREGARIA PER L'UNITAT DELS CRISTIANS.



Avuí diumenge 18, hem començat la setmana de l'ecumenisme o de pregaria per l'unitat dels cristians. Un octavari que durà a terme activitats i jornades per fomentar, pregar i motivar l'unitat dels cristians. Com a acte important, tindrem el pròxim divendres 23 de Gener a les 21'30h a la Basílica la pregaria per l'ecumenisme preparada pels joves. Esteu tots convidats a participar. El final de l'octavari serà el diumenge 25.