dilluns, 29 de juny del 2015

EN LA SOLEMNITAT DELS APÒSTOLS SAN PERE I SANT PAU

Diumenge es va celebrar per avançat la festivitat de Sant Pere i Sant Pau, ja que tenen molta importància: Pere i Pau són els pilars fonamentals de l’Església en els que ens hem de recolzar i buscar protecció. “Tu ets el Messies, el Fill de Déu viu” són les paraules dites per Pere que demostren l’autèntica professió de fe. A ell se li va encarregar la missió de donar testimoni, donant-li potestat en la terra i el cel. Ell és l’enamorat de Crist, sempre dispost a defendre’l i a donar la vida per ell. Pau, mogut per l’apassionat amor al Senyor, dugué l’Evangeli per tot arreu, per això se li anomena l’Apòstol dels Gentils.

Aquesta setmana, és ben completa en quant a solemnitats:  celebrem el dia de Sant Pere i Sant Pau el dilluns 29, el dia de la Preciosíssima Sang del Senyor el dimecres 1 i el dia de Sant Tomàs Apòstol el divendres 3.

Recordem que passem ja a horari d’estiu, amb la Missa vespertina dels diumenges i festes de precepte a les 20h, igual que la resta de dies feiners de la setmana. També recordem que l’Oficina tancarà els dimarts de vesprada.

Ens anem acostant al Campament d’Estiu del Moviment Juvenil, és per aquest motiu que es convocarà una reunió informativa per als pares dels xiquets inscrits el pròxim dimarts 7 a les 20h al Patronat. Allí es podran aclarir tots els dubtes i qüestions que els pares necessiten. Que tots els qui pujaran a Navalón vagen omplint la motxilla i el cor de ganes de passar-ho bé, d’alegria i il·lusió!


A partir de la setmana pròxima s’acabarà la publicació setmanal de l’Aleluya fins tornar de vacances. Recordem que es continuaran celebrant les intencions encomanades, però no es publicaran en cap lloc. A la web de la Parròquia estaran anunciats els esdeveniments més importants i la informació d’interès.

Que els dos Apòstols amb la seua vida i actituds, esdevinguen sòlids referents per a la nostra fe. Que passeu una bona setmana i un bon començament de l’estiu!


dimarts, 23 de juny del 2015

Comença l'estiu!

Amb l’arribada de l’estiu encetem aquesta nova setmana en la que celebrem la festivitat de St. Joan Baptista.

Entrem ja en els primers dies de l’estiu, i encara que poca activitat parroquial està en marxa, cal recordar que l’exercici litúrgic i l’eucaristia diària no agafen vacances, com ja s’anuncià en la darrera edició, l’horari de misses per als mesos d’estiu serà a les 9h del matí i a les 20h de vesprada tant els dies feiners com els caps de setmana.


Aquesta darrera setmana el Papa Francesc ha presentat una nova encíclica anomenada “Laudato si”, un bell cant que St. Francesc d’Assís feia a les criatures: Lloat sigueu Senyor. Amb aquest nou text referent a l’ecologia i l’estima i respecte per la natura i la creació pot ser una bona lectura per a aquest període estival que comencem.


El proper dimecres 24 celebrarem la festivitat de St. Joan Baptista, la Sèquia Real del Xúquer celebrarà la festa que cada any li ofereix al seu patró. A les 20h se celebrarà la Missa solemne a la Basílica, també es celebrarà l’Aniversari de la dedicació de la Basílica.

Els veïns del carrer que duu el nom del sant, li oferirà la missa el proper dissabte 27 de juny a les 20’30h en la Capella de la Troballa.


I què seria de l’estiu sense el tan estimat Campament?? Així és, com ja s’anunciat als distints mitjans i com és tradicional, d’ací a poques setmanes es celebraran els Campaments d’Estiu a Navalón. Hui dilluns de 18’30h a 20’30h i el proper dimecres 24 en el mateix horari tindran lloc les inscripcions, per a les que cal fer una pre-inscripció a la pàgina Web de la Parròquia.

Tanmateix, des del Moviment Juvenil, hui a les 21h al Patronat s’ha organitzat un Cinema al Patronat per als xiquets i xiquetes de 3r i 4t cicle. Sols cal portar l’entrepà i una aportació de 2€. El proper dimecres, serà l’edició per als més menuts. Vos esperem!!

Bona setmana!                 

dilluns, 15 de juny del 2015

Sant Onofre

El passat dissabte i diumenge, amb motiu de la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, que engany ha coincidit amb la festa de Sant Onofre, vàrem tindre a totes les parròquies la celebració de la Unció de Malalts. Tal i com es mostra a l’Evangeli, Jesús s’acostava als malalts i els curava. Ell mateix encomanà als deixebles imposar als malalts per què reben la força de l’Esperit Sant. Ara, per mitjà de la Unció els malalts reben la fortalesa per a fer front al sofriment, dolor o debilitat.
Les parròquies del poble tenim per costum celebrar aquest sagrament en la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. Aquesta festa ens mostra l’amor misericordiós de Déu Pare que es manifesta en el cor humà del seu Fill Jesucrist: un cor ple de comprensió i de tendresa. Per això, ens acollim al cor compassiu de Jesús, implorant la seua misericòrdia per aquells més dèbils i necessitats: els majors i els malalts.
Cal recordar, que a partir del dilluns 15, comença a implantar-se l’horari d’estiu. En principi solament afecta a les vesprades, que passen a ser a les 19.30h  l’exercici diari i a les 20h la celebració de l’Eucaristia. Els diumenges la missa vespertina serà a les 19’30h.
Arribat l’estiu, comencen a posar-se en marxa els preparatoris per als campaments d’estiu del MJSJ a Navalón! Ja s’han repartit els fulls amb les informacions per inscriure’s als dos campaments que farem enguany: el primer, per a xiquets de 5è a 1r de batxiller (confirmació) tindrà lloc del 13 al 23 de juliol; i el segon, adreçat als xiquets de 2n a 4t serà del 26 al 31 de juliol. Els dies d’inscripcions per ambdós campaments seran el 22 i el 24 de juny de 18.30 a 20.30 a l’Aula Magna (al Patronat), el link per fer l’inscripció on-line, la circular i demés informació la podreu trobar a la pàgina web de la parròquia. Per a més informació o per resoldre qualsevol dubte podeu enviar-nos un correu a coordipatro@gmail.com
A més, els dos dies després de les inscripcions, tindrem les jornades “Cinema d’Estiu al Patronat!”. Ens veurem a partir de les 20.30 al patro per tal de sopar tots junts i fer grup mentre veiem una pel·lícula, que serà projectada a les 21 h. El 24 de juny serà per als xiquets/es des de 2n fins a 6é de primària i el dia 22 per als xiquets i joves a partir de 1r d’ESO fins a confirmació. El preu de l’activitat serà de 2€ que es donaran en el moment. Per confirmar l’assistència a l’activitat envieu un correu a coordipatro@gmail.com per tal de saber quanta gent serem.
Per últim, el divendres 19 a les 22h començarà el curset prematrimonial intensiu que organitza la parròquia. Si encara queda alguna parella interessada, cal que es pose en contacte amb el rector.

Que passeu tots i totes una bona setmana!

dilluns, 8 de juny del 2015

Corpus Christi: solemnitat del Cos i la Sang de Crist



Aquest diumenge hem celebrat el Corpus Christi, tot un dia d’adoració al misteri de la Sang i el Cos de Crist que s’inicià amb l’Eucaristia de les 12h i finalitzà amb la processó de la vesprada on tota la comunitat parroquial va poder participar i obrir el cor a l’amor i la caritat de Crist.



El proper dimecres 10 de juny tindrà lloc l’encontre de Majors a València. A les 16 hores eixirà l’autobús des del carrer dels Arbres per a celebrar, a les 18h, la Missa a la Catedral oficiada pel Cardenal Arquebisbe i presidida per la Mare de Déu. 

El dijous 11 serà traslladada, des de l’Església de Sant Pius X a la Basílica, la imatge del nostre patró Sant Onofre per tal que el divendres se celebre la seua festa. Fins a les 19 hores es podrà venerar la imatge ja que a aquesta hora es celebrarà la Missa Major, a la qual li seguirà la processó amb retorn del nostre patró a la seua ermita. Convidem a tots a participar-hi d’esta festa, no podem conformar-nos amb una devoció poc compromesa perquè el nostre patró és un referent per a la millora de les nostres vides. 

El dissabte tindrà lloc la festivitat del Sagrat Cor de Jesús que es celebrarà junt a la festivitat de l’Immaculat Cor de Maria. A més a més, en la Missa vespertina tindrà lloc l’administració comunitària de la Unció de Malalts. 

Cal recordar que aquest dimecres a les 20.15h en la Casa Abadia serà la reunió preparatòria per a pares i padrins dels xiquets i xiquetes a batejar-se el diumenge 14 de juny i que el dijous s’administrarà la Unció a la Residència d’Ancians. Per a tots els interessats en participar en el curset prematrimonial que tindrà lloc del 19 al 21 de junys, ja està obert el termini d’inscripció en l’Oficina durant els pròxims dos dissabtes. 

A més a més, recordar que quest dissabte 13 de juny està previst realitzar un Camp de Treball a Navalón on poden participar tots aquells interessats en millorar el Campament de la parròquia. Aquelles persones o famílies interessades en assistir, han de posar-se en contacte amb els monitors o per correu a coordipatro@gmail.com .

Finalment, informar que les inscripcions per al campament del Moviment Juvenil Sant Jaume tindran lloc el dilluns 22 i dimecres 24 de juny de 18.30h fins a les 8.30h a l’Aula Magna del Patronat. Animeu-vos a vindre, de segur que ens ho passem d’allò més be!



Fins ací tota la informació parroquial d’aquesta setmana, esperem trobar-nos participant dels actes i festivitats de la nostra parròquia i el nostre poble. 

Que passeu bona setmana!

dilluns, 1 de juny del 2015

Preparant el Corpus: una invitació a l’alegria!

Acabada la Cinquantena Pasqual amb la solemnitat de Pentecosta reprenem el temps ordinari celebrant diverses festes dedicades al Senyor, de les quals destaquem tres: la Santíssima Trinitat, ahir diumenge; el Corpus Christi, el proper diumenge i el Sagrat Cor de Jesús, el divendres després del Corpus.

A més a més, comença també la festa dedicada a Sant Onofre, patró del nostre poble, i seguint el programa que iniciàrem l’any passat, el pròxim dimecres dia 3 de juny a les 20 h. se celebrarà l’Eucaristia a l’ermita per poder iniciar la Novena. En acabar es traslladarà la imatge del Sant a la parròquia de St. Pius X, on cada dia es farà la novena i la missa a les 19 h.

Cal destacar que aquest dimecres 3 i dijous 4, de 20 a 21 h. a la Casa Abadia seran les matrícules per als i les joves que a l’any que ve començaran la catequesi de confirmació, per a més informació podeu contactar amb els i les catequistes.

Aquest divendres, celebrem també la festivitat de Sant Marcel·lí Champagnat. Es celebrarà amb una missa a les 9h i, la vespra, amb un acte d’oració preparatòria a les 19 h.

El pròxim diumenge podrem viure el que és, per als cristians, la manifestació més gran de l’amor de Déu en la donació del seu Fill a l’Eucaristia. La festa del Corpus és eixe amor de Déu que es fa concret en un Cos entregat i una Sang vessada pel perdó dels pecats. Celebrem el mateix misteri que el Dijous i el Divendres Sant, però ara d’una forma més festiva i joiosa: adorant la presència sagramental de Crist en el Pa de l’Eucaristia.
L’Eucaristia, que sempre és motiu de festa i gratitud, i naturalment, de responsabilitat, per això no es pot viure oblidant els altres, sobretot els més necessitats. Durant la setmana s’anirà preparant la solemnitat i tots els elements externs que l’envolten, i que s’han de curar. Dissabte pròxim, a les 16 h., es convida a tota la gent amb possibilitats a tallar verd per poder preparar l’enramada amb la que adornarem els carrers pels que passe la processó.

Així mateix, el dimecres 3, a les 20.15 h. tindrà lloc una reunió per als pares i mares dels xiquets i xiquetes que han celebrat enguany la Primera Comunió per tal d’organitzar els torns de portar el pal·lis i altres quefers en la festa.

Pel que fa a la processó del Corpus, l’eixida del Santíssim tindrà lloc a les 19 h. a la Plaça Major on la rebran el ball de la Moma i els Gegants. La resta de dansetes seguiran el trajecte habitual des de la placeta del Carbó, on podrem veure des dels més menuts vestits de turcs, fins als més grans gaudir d’aquestes danses tradicionals tant nostres.


El Corpus és una invitació per a fer festa i alegrar-nos per la presència de Crist en l’Eucaristia, convidem així a tots els cristians del poble a viure amb intensitat aquesta festa tant joiosa!